23. července 2012 • 12:03

Bolt před Olympiádou uklidňuje: Jsem připraven na obhajobu

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jamajský sprinter Usain Bolt si nic nedělá z toho, že o něm celý svět pochybuje. Světový rekordman na 100 i 200 metrů se na olympijské hry připravuje během tréninkového kempu v Birminghamu, tvrdí, že je fit a připraven znovu bojovat o olympijské tituly.



„Jsem si jistý, že můžu dokázat, co jsem dokázal v Pekingu,“ řekl Bolt listu Jamaica Gleaner poté, co s ostatními jamajskými atlety v Birminghamu navštívil kino, kde s popcornem v ruce sledoval film Batman: Temný rytíř povstal.

Bolt před necelým měsícem dvakrát prohrál při jamajské kvalifikaci se svým tréninkovým kolegou Yohanem Blakem. Další pochybnosti o jeho formě přiživily jeho zdravotní problémy, kvůli nimž v Mnichově navštívil specialistu Wolfganga Müllera-Wohlfahrta.

„Nechal jsem si zranění zkontrolovat a je to v pořádku. Jsem šťastný, že to tak je,“ těší Bolta. „Trénuju tvrdě a těším se na start olympijských her.“

Největší hvězda Zlaté tretry si přála větší teplo
Největší hvězda Zlaté tretry si přála větší teplo

Bolt tráví poslední dny před začátkem Her v univerzitním komplexu v Birminghamu a do prvních závodů má ještě čas. Rozběhy na sto metrů ho čekají až v sobotu 4. srpna. Finále stovky ho čeká o den později.

„Všechno jde dobře, nemám žádné starosti. Kemp si užívám,“ říká Bolt. „Poslední dny tady bylo víc sluníčka než deště a to je dobré,“ dodal s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud