25. července 2012 • 18:14

Pro olympiádu je Bale zraněný, za Tottenham ale nastupuje

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Měl být jedním z tahounů fotbalového výběru Velké Británie pro olympiádu v Londýně. Jenže Velšský záložník Gareth Bale se z nominace omluvil kvůli zranění zad a pořadatelská země přišla o velkou oporu. Zdravotní problém u křídelního záložníka zřejmě nebude tak velký. Bale totiž nastoupil za Tottenham hned v úvodním utkání na kempu v USA, proti LA Galaxy dokonce dal gól.



Z toho může být v Británii pořádný průšvih. Gareth Bale, původně zraněný hráč omluvený z účasti na olympiádě, už zase válí v dresu Tottenhamu. Místo turnaje s reprezentací totiž hvězdný záložník upřednostnil klubové povinnosti.


Bale byl jednou z tváří olympijské kampaně, objevoval se na plakátech vyzývající fanoušky k podpoře týmu. Jenže před třemi týdny oznámil, že kvůli bolestem zad olympiádu musí vynechat.

Trenér výběru Británie Stuart Pearce třiadvacetiletého mladíka ze sestavy vyškrtl. I přes zranění Bale odletěl s Tottenhamem na přípravný kemp do Spojených států. A v prvním utkání proti LA Galaxy nechyběl v základní sestavě.

Bale viditelnými bolestmi netrpěl, naopak patřil k nejlepším hráčům na hřišti. V sedmnácté minutě utkání dokonce hlavou vstřelil úvodní gól Tottenhamu, zápas nakonec skončil remízou 1:1.

Trenér Spurs Villas-Boas ujistil, že Bale nezasáhne do všech duelů, které tým v USA odehraje. "Zápas v Baltimoru (v sobotu proti Liverpoolu) odehrajeme úplně v jiném složení," uvedl portugalský kouč.

Balea za neúčast na olympiádě můžou čekat sankce. "Fotbalistu, kterého klub neuvolní, může asociace potrestat zákazem hraní po dobu trvání olympiády," naznačil prezident FIFA Sepp Blatter.

"Očekávali jsme, že Gereth se vrátí nejdřív na sobotní zápas. Ale jeho léčba šla rychleji než jsme předpokládali. Pomohli mu i specializovaní lékaři, kteří cestovali do USA s ním," zní v klubovém prohlášení.

Velká Británie do olympijského turnaje vstoupí ve čtvrtek, od 21:00 SEČ se v Manchesteru střetne se Senegalem.  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud