28. července 2012 • 17:36

Synkovi snědli oběd, jediný problém suverénních skifařů

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Veslaři Mirka Knapková a Ondřej Synek bez většího úsilí vyhráli své olympijské rozjížďky a postoupili do čtvrtfinálových jízd, které se pojedou v úterý. Veslaři si však stále stěžují na nedostatek jídla.



Troufalý atak Chorvata Maria Vekiče ve skifařské rozjížďce Ondřeje Synka nerozhodil a od poloviny závodu si jel za vítězstvím a klidným postupem do dalšího kola.

„Rozjížďka v pohodě, počasí nám přálo. Nebyl žádný zádrhel, všehno šlapalo, jak mělo,“ pochvaloval si Synek, který si po příjezdu do vodácké olympijské vesnice stěžoval na nedostatek jídla. „Jídlo zlepšili. Ale na závodišti jsem se chtěl najíst, a než jsem se rozkoukal, jídlo už nebylo.“

Také Mirka Knapková, úřadující světová šampionka ve skifu, zvládla svou rozjížďku úspěšně a vyhrála před Dánkou Fu Erichsenovou.

„Jsem spokojená. Moje největší soupeřka byla Dánka, na kterou mě trenér upozornil, že má strašně rychlý první kilák. Naštěstí to nebyl problém,“ líčila Knapková. „Člověk se podvědomě šetří. Ví, že ho čeká několik závodů. Když má velký náskok a vyhrává, jede, snaží se ušetřit síly. Vítr se uklidnil, byla to příjemná jízda.“

Jako jediná z českých lodí zatím neprošla dál čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Jan Vetěšník, Ondřej Vetešník, Jiří Kopáč a Miroslav Vraštil, která skončila ve své rozjížďce o 64 setin sekundy na posledním čtvrtém místě a o postup do semifinále bude muset bojovat v nedělních opravách.

Ondřej Synek může být se svým prvním vystoupením spokojen
Ondřej Synek může být se svým prvním vystoupením spokojen

„Na startu nám trošku odjeli a to se pak jede blbě,“ hodnotil štrok české posádky Miroslav Vraštil neuspěšnou stíhací jízdu. „Samozřejmě jsme si přáli postoupit do semifinále rovnou. Bohužel se to nepovedlo. Startovali proti nám poslední tři mistři světa. Škoda, že nám odjeli. Němce jsme sjížděli, ale nevyšlo to.“

V opravné jízdě se čtyřka bez kormidelníka střetně s Italy, Američany a  Poláky. Tři nejlepší lodě postoupí do semifinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud