28. července 2012 • 19:46

Kvitová si oddechla. S Bondarenkovou se trápila, ale postupuje

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moc nechybělo a český tenis mohl přijít o další medailovou naději. Petra Kvitová ale nakonec Tomáše Berdycha nenapodobila a v prvním kole olympijského turnaje zdolala Katerynu Bondarenkovou 6:4, 5:7 a 6:4. Neuspěla naopak Klára Zakopalová, která sice Italce Francesce Schiavoneové vzala jeden set, ten rozhodující ale nezvládla a prohrála 3:6, 6:3 a 4:6.



Kvitová se při vstupu do turnaje hledala, jak bývá poslední dobou jejím zvykem. V úvodu se zastřelovala a po zbytečných nevynucených chybách nabídla Ukrajince vedení 4:1.

Vzápětí česká favoritka odvrátila další brejkbol a sérií pěti vítězných gamů vývoj první sady otočila.

Také v druhém setu Kvitová musela dohánět ztrátu, když ale získala dva brejky po sobě a otočila na 5:4, zdálo se, že bez problémů postoupí.

Bondarenková, která ze tří předchozích vzájemných soubojů dvakrát zvítězila, ale chytře počkala na soupeřčiny chyby a dotáhla zápas do třetí sady. V něm rozhodl hned první game, v němž Kvitová prolomila soupeřce servis.

V dalším kole ji čeká premiérový souboj s Pcheng Šuaj z Číny.

Petra Kvitová měla zápasu plné zuby
Petra Kvitová měla zápasu plné zuby

Zakopalová toužila Schiavoneové vrátit porážku 0:6 a 4:6 z třetího kola letošního Wimbledonu.

Výsledkově sehrála se zkušenou italskou obranářkou vyrovnanější duel, odveta jí ale přesto nevyšla. V třetím setu dokázala stáhnout skóre 2:5 a zachránit dva mečboly, třetí z nich už ale při svém servisu neodvrátila.

Se soutěží ve čtyřhře se hned v prvním kole rozloučily Petra Cetkovská s Lucií Šafářovou po porážce 2:6 a 3:6 od druhého nasazeného páru Italek Sary Erraniové a Roberty Vinciové.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud