29. července 2012 • 20:51

VIDEO: Neymarův koncert rozhodl o postupu Kanárků do čtvrtfinále

Autor: mjk, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Brazilští fotbalisté už mají jistou účast ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Londýně. Ve svém druhém vystoupení dnes zvítězili 3:1 nad Běloruskem. Rozhodující gól dal v 65. minutě Neymar z přímého kopu. Další dva góly připravil. Dál jdou také Japonci po výhře 1:0 nad Marokem.




Brazilci v prvním duelu zdolali 3:2 Egypt a normu tří branek naplnili i dnes. Přitom už od 8. minuty prohrávali po Bressanově gólu. Jenže brzy vyrovnal útočník AC Milán Pato po Neymarově přihrávce a v druhé půli největší favorit turnaje skóre otočil.

Rozhodující moment se odehrál v 65. minutě, kdy se k přímému kopu postavil Neymar a zařídil vítězný gól. Hvězdný útočník Santosu pak ještě v nastavení přihrál na třetí branku Oscarovi.

Posledním soupeřem Brazílie ve skupině bude Nový Zéland. Bělorusko se utká s Egyptem, přičemž k postupu mu stačí neprohrát.

VIDEO: Neymar trefil tuhle parádu

To Japonci už mají stejně jako Brazílie účast ve čtvrtfinále jistou. Po překvapivé úvodní výhře nad favorizovaným Španělskem dnes zdolali Maroko rovněž 1:0. Jediný gól utkání dal šest minut před koncem Nagaj.

Blízko ke čtvrtfinále má i Mexiko, které zásluhou dvou branek Giovaniho Dos Santose porazilo Gabon 2:0 a s čtyřmi body vede skupinu B společně s Jižní Koreou, která porazila 2:1 Švýcarsko. Mexiku i Koreji tak stačí k postupu remíza v závěrečných duelech.

Naopak těžkou úlohu bude mít Uruguay, která prohrála se Senegalem 0:2, přestože hrála hodinu přesilovou hru. O postup se tak utká v závěrečném zápasu s domácí Velkou Británií.

Hrdinou Senegalu se stal devatenáctiletý útočník Moussa Konate, který po úvodním gólu Britům tentokrát rozvlnil síť Uruguaye hned dvakrát a s třemi trefami je nejlepším střelcem turnaje. Druhý gól zaznamenal v oslabení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud