31. července 2012 • 07:11

Kolocová se Slukovou trápily obhájkyně, ale podlehly 0:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Beachvolejbalistky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou sehrály na olympijském písku v Londýně vyrovnaný souboj s nejlepším světovým párem posledních let Kerri Walshovou s Misty Mayovou, dvojnásobným olympijským vítězkám z USA však podlehly ve dvou setech. O postup bude česká dvojice hrát ve středu.



Kolocová se Slukovou potřebovaly hrát servis na hranici rizika, aby proti americkým hvězdám měly šanci. Jenže v první sadě ho až moc často kazily, trojnásobné mistryně světa Walshová s Mayovou jejich chyby trestaly a za 16 minut získaly první sadu 21:14.

"Riskovaly jsme, jenže nepadalo to tam, i když to bylo párkrát o kousíček v autu," mrzelo Slukovou. Byť se hrálo o půlnoci londýnského času, obě dvojice ze sebe vydaly maximum.

Kolocová i Mayová se překonávaly v poli a na síti sváděly bitvy Sluková s Walshovou. Druhý set se dlouho vyvíjel lépe pro české hráčky a za stavu 18:15 měly blízko k zápisu do historie.

Tři míče české plážové volejbalistky dělily od toho, aby jako vůbec první na olympijském písku sebraly Američankám set.

Ty si však bilanci pokazit nenechaly, vyhrály 21:19 a protáhly šňůru vítězných setů pod pěti kruhy na 32. Po zlatém tažení v Aténách i Pekingu mají i v Londýně nakročeno k medaili, po dvou zápasech vedou skupinu C.

"Ve druhém setu jsme je už dostaly od sítě, o to víc nás mrzí, že jsme nedotáhly stav 18:15. Takže je to pro nás velké zklamání, s našimi zkušenostmi bysme to měly dotáhnout. Nevím, jestli jsme to měly v hlavě, že bychom mohly být slavné. Ale nepovedlo se a historie se neptá, že to bylo blízko..." litovala promarněné šance Sluková.

S Kolocovou budou hrát o druhé, případně třetí postupové místo do play off ve středu proti další legendě, australské šampionce z her v Sydney Natalii Cookové a Tamsin Hinchleyové.

Ještě nikdy české hráčky neskončily zápas až po půlnoci, dnes si vyzkoušely, jaké to je. "Máme skoro dva volné dny, vezmeme si to pozitivní a Australanky chceme sesekat," dodala bojovně Sluková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud