2. srpna 2012 • 12:49

Znakařka Baumrtová je díky dalšímu rekordu opět v semifinále OH

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Simona Baumrtová vyhrála na olympijských hrách svoji rozplavbu na 200 metrů znak v novém českém rekordu 2:10,03 minuty a kvalifikovala se do večerního semifinále. Dvacetiletá chomutovská plavkyně razantně zlepšila vlastní maximum o 73 setin. Navázala tím na výkon z poloviční trati, kde v Londýně rovněž prošla mezi 16 nejlepších v národním maximu, když poprvé pokořila minutovou hranici (59,99).



V konkurenci 37 závodnic zaplavala Baumrtová dvanáctý čas a večer bude mít šanci vylepšit desáté místo ze stometrové trati.

Nejrychlejší v rozplavbách byla časem 2:07,54 americká mistryně světa Missy Franklinová, jež už má v Londýně na kontě tři medaile. Pod 2:08,00 se dostala ještě další Američanka Elizabeth Beiselová.

Na motýlkářské stovce se bez potíží probojoval do semifinále Michael Phelps. Rychlejší byl jen Jihoafričan Chad le Clos, se kterým Phelps v Londýně prohrál ve finále na dvojnásobné trati.

Ve večerním semifinále na závěr dnešního programu dojde k dalšímu pokračování odvety, ještě předtím ale Phelps bude usilovat na polohové dvoustovce a v souboji s krajanem Ryanem Lochtem o jubilejní dvacátý cenný kov z OH.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud