8. září 2015 • 15:09

Vozíčkářka nesmí na paralympiádu! Máš problém jen v hlavě, řekli jí

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patřila mezi největší naděje britského týmu pro paralympiádu. Místo do Ria de Janeira ale kanoistka Charlottte Wilkinsonová-Burnettová příští rok zůstane doma, přestože od nehody před čtyřmi roky je upoutána na vozík. Třiadvacetiletá sportovkyně trpí totiž vzácnou poruchou, při které její psychika ovlivňuje její fyzické schopnosti.



Britský kanoistický svaz je ve svém názoru neoblomný. Kdo chce jet na paralympiádu, musí mít fyzický handicap. Jak vyšlo najevo, Wilkinsonová-Burnettová takovou podmínku nesplňuje – její problém je v hlavě.

„Zlomilo mi to srdce,“ napsala kanoistka na svém blogu, když se dozvěděla, že se jí paralympiáda týkat nebude. „Opravdu tvrdě jsem dřela, překonala vážná zranění. Ale asi to dokazuje, jak rychle se může váš velký sen zhroutit,“ poznamenala. Nyní začne vyšetřování, jak se vůbec mohla dostat do paralympijského týmu a je možné, že přijde o již získanou zlatou medaili z mistrovství světa.

V roce 2011 byla anglickou juniorskou reprezentantkou v pozemním hokeji, když uklouzla ve sprše a ochrnula od pasu dolů. Lékaři v Americe i Velké Británii však neobjevili žádný fyzický důvod, proč by nemohla znovu chodit.

Přesto Wilkinsonová tvrdí, že v dolní půlce svého těla je ochrnutá. „Můžete do mě píchat špendlíky a neucítím nic,“ tvrdí. Jenže paralympijská pravidla ani tím nezmění.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud