2. listopadu 2012 • 13:45

Chceš z Austrálie na olympiádu? Podepiš, že jsi nedopoval!

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejen v cyklistice má kauza Lance Armstronga dopad v podobě prohlášení o „čistotě“, která mají podepisovat sportovci. John Coates, prezident Australského olympijského výboru, chce, aby budoucí olympionici z jeho země dodali autogram pod dokument, jímž stvrdí, že nemají dopingovou minulost.



 „Pokud nepodepíšou, nepojedou na Hry, nebudou vybraní. Nechci, abychom dopadli jako cyklistika,“ uvedl Coates, jenž předloží návrh vedení Australského olympijského výboru.

Pokud jeho myšlenka projde, bude se týkat už Her 2014 v Soči. Podepisovat budou muset sportovci, trenéři i další členové výpravy. Jde o reakci na kauzu Lance Armstronga, v níž byli zapleteni také australští cyklističtí činovníci Matt White a Stephen Hodge, již se přiznali k užívání dopingu. Podobnou strategii zvolil například britský cyklistický tým Sky.

„Jednoduše nemůžeme dovolit, aby bylo jméno Australského olympijského výboru poškozeno jako se to stalo se jménem Mezinárodní cyklistické unie. A to jen proto, že neuděláme rozumné a potřebné kroky k tomu, abychom se ujistili, že žádná osoba pod kompetencemi Australského olympijského výboru nemá dopingovou minulost,“ dodal Coates, jenž zároveň volá po zvýšení pravomocí Australského antidopingového výboru.

Pokud by někdo při podepsání dokumentu lhal, hrozilo by mu vězení nebo velká finanční pokuta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud