Martin Hašek
5. prosince 2012 • 20:55

Cechlová: Kdyby medaile přišla, první noc bych s ní spala!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prosluněném jihoafrickém Potchefstroomu si diskařka Věra Cechlová ve středu večer uspořádala pěknou oslavu s jehněčím a plzeňským pivem. Náladu jí zvedlo rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru, který kvůli dopingu sebral bronzovou olympijskou medaili z olympiády 2004 v Aténách Bělorusce Irině Jatčenkové. Bronz teď patří české reprezentantce.



„Ještě ji nedržím v ruce a tak tomu nevěřím,“ řekla Cechlová pro web iSport.cz těsné poté, co se zprávu dozvěděla. „Ale jsem šťastná. Vždy to byl můj životní sen. A hlavně, když to dopadne a dostanu ji, je to medaile trenéra Šilhavého!“

Cechlová strávila se zkušeným koučem Josefem Šilhavým většinu kariéry. Bronzová olympijská medaile z Atén je teď vrcholem jejich vzájemné spolupráce. Cechlová získala také bronz na mistrovství světa 2005 v Helsinkách.

Jméno Bělorusky Jatčenkové bude z aténských výsledků vymazáno, není ale jisté, jak dlouho bude Cechlová na svou medaili čekat.

Lyžařka Kateřina Neumannová dostala své dvě olympijské medaile ze Salt Lake City 2002 se zpožděním 21 měsíců přesto, že se dopingový skandál Rusek Olgy Danilovové a Larisy Lazutinové provalil už během Her.

„Pro mě je důležité ji mít,“ říká Cechlová o medaili. „Chtěla bych zažít ten pocit, držet ji pevně a vědět, že mě a trenérovi Šilhavému patří. Kdyby fakt přišla, první noc bych s ní asi spala. (smích).“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud