21. července 2008 • 20:30

Real nechce, aby Robinho jel na OH

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Robinho se podrobil v Realu Madrid předsezonní zdravotní prohlídce, která prý odhalila zranění třísel. Tím pádem si klub nepřeje jeho účast na OH.



Vedení španělského týmu proto požádalo brazilskou federace, aby čtyřiadvacetiletého fotbalistu vynechala z nominace na olympijské hry v Pekingu.

"Na radu lékařů se klub rozhodl, že pro hráče by bylo nejlepší, kdyby absolvoval s naším týmem soustředění před novou sezonou a mohl se naplno věnovat rehabilitaci pod dohledem klubových lékařů," uvedli zástupci Realu na klubovém webu.

Robinho, jenž měl být v brazilském olympijském výběru jednou ze tří povolených posil nad 23 let, už se s absencí v Pekingu smířil. "Bohužel nemůžu na olympiádu jet, ale je to rozhodnutí Realu, které respektuji," řekl útočník před odjezdem týmu na přípravný kemp do Rakouska. Na předchozím soustředění Realu v portugalském Algarve Robinho nebyl a chystal se, že se připojí k olympijskému týmu.

V dresu pětinásobných mistrů by si měl v Pekingu zahrát z velkých hvězd alespoň Ronaldinho, kterému to po přestupu do AC Milán jeho nový zaměstnavatel dovolil.

Články odjinud


Články odjinud