25. července 2008 • 13:43

Powell: Feťáci mi kradou medaile

Autor: pj
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olympijské hry v Pekingu bez dopingových prohřešků? „Bylo by naivní si to myslet,“ odmítl čistou hru Asafa Powell, bývalý světový rekordman v běhu na sto metrů.



Powell dopingové skandály nese velmi těžce. Je si ale vědom, v jaké žije společnosti, a proto se podle jeho názoru s jistotou provalí několik prohřešků také v Číně.

„Drogy byly ve sportu dávno předtím, než jsem se narodil. Tohle nemohu změnit. Nevím, jak drogy vypadají nebo jak se po nich člověk cítí, ale atleti, kteří je berou, vědí, že je to nelegální i to, že soupeří s ostatními, kteří na sobě tvrdě pracují,“ cituje Powella britský list Telegraph.

Hvězda světového sportu zároveň uvedla, že by uživatele drog okamžitě poslala za mříže a vyloučila ze sportu minimálně na dva roky. „Beru to jako krádež. Pokud někdo v mém závodě bere drogy a vyhraje zlato, tak mi vlastně ukradl medaili. Pokud lidé dělají takovéto věci, měli by být potrestáni,“ zlobí se.

Powell zároveň vzkázal hříšníkům, že svého bývalého rekordu dosáhl bez užívání nelegálních látek a nemá strach se kdykoliv veřejně otestovat.

Články odjinud


Články odjinud