1. listopadu 2008 • 15:51

Kličko si o titul zaboxuje s Rahmanem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko bude obhajovat titul mistra světa v těžké váze organizací IBF a WBO proti Američanovi Hasimu Rahmanovi, s nímž se utká 13. prosince v Mannheimu.



Uvedla to dnes agentura RIA Novosti. Kličko měl původně boxovat s Rusem Alexandrem Povětkinem. Olympijský vítěz z Atén si však při procházce v lese poranil vazy v kotníku a musel souboj odříct.

O zápas s Kličkem, který již trénuje na Mallorce, stál i Rus Oleg Maskajev. V otevřeném dopise dokonce dvaatřicetiletého Ukrajince vyzval, ať se utká raději s ním než s Rahmanem, kterého Maskajev předloni porazil v boji o mistrovský pás WBC.

"Pokud si vybere Rahmana, bude boxovat s poraženým a ne s vítězem," uvedl ruský boxer.

Přednost ale dostal pětatřicetiletý Rahman, kterého proslavilo v roce 2001 nečekané vítězství nad Britem Lennoxem Lewisem v duelu o tituly organizací WBC a IBF.

O půl roku později už Lewisovi podlehl. Před třemi lety měl Rahman boxovat o titul s Kličkovým bratrem Vitalijem, který však po sérii zranění ukončil kariéru. Nedávno se starší z ukrajinských sourozenců do ringu vrátil vítězstvím nad Nigerijcem Samuelem Peterem.

Články odjinud


Články odjinud