22. května 2009 • 10:31

České olympioniky bude sponzorovat Česká pošta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým sponzorem Českého olympijského výboru se podle deníku E15 brzy stane Česká pošta. Zařadit se má mezi takzvané oficiální partnery, kterými jsou GE Money Bank, Alpine Pro nebo Zentiva.



Během čtyřletého olympijského cyklu tyto společnosti přispívají olympionikům podle odhadů částkou šest až sedm milionů korun ročně.

ČOV vyjednával podle listu s Českou poštou o spolupráci téměř pět měsíců, než obě strany dospěly ke shodě. Komplikací bylo, že jde o státní podnik, který má pro sponzorování jiná pravidla než soukromé firmy. Smlouva má být podepsána do konce května.

Vedení České pošty zatím sponzorování olympioniků nepotvrdilo. "Probíhají jednání mezi Českou poštou a Českým olympijským výborem o možné spolupráci. Smlouva není podepsána," uvedla mluvčí České pošty Marta Selicharová v prohlášení pro E15.

Podle listu zůstane mezi generálními partnery navzdory krizi v automobilovém průmyslu Škoda, s kterou vedení ČOV také dlouho jednalo a nakonec se dohodlo na spolupráci do her v Londýně v roce 2012. Na příští dva roky má být údajně podpora Škody méně výrazná než dosud. Pokud se situace v automobilového průmyslu zlepší, bude prý firma znovu přispívat více.

Generální partneři, kterými jsou i Pilsner Urquell, ČEZ a RWE, poskytují podle neoficiálních informací ČOV zhruba 40 milionů korun na čtyřletý olympijský cyklus.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud