Martin Hašek
19. listopadu 2021 • 22:22

Prague Lions končí v semifinále, Kellnerová opět s 13 trestnými body

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní finále týmového Super Cupu v rámci Prague Playoffs bude bez domácího týmu Prague Lions. Sestava v čele s Annou Kellnerovou se v náročném parkuru italského stavitele Uliana Vezzaniho navzdory 26 trestným bodům držela ve hře až do posledních chvil semifinálového večera. Nakonec zůstali Lions pro nedělní finále mimo hru.



Překážku s českou vlajkou si tentokrát Peder Fredricson pohlídal, stejně jako všechny ostatní. Slavný švédský jezdec bojoval na jiné straně než před třemi lety, kdy v O2 areně jeho památný karambol ukončil naděje domácího týmu Prague Lions. Ale výsledek byl stejný. Fredricsonova bezchybná jízda jako posledního jezdce semifinále Super Cupu rozhodla. A Lions mají v neděli volno.

„Já jsem si nemyslela, že to Peder pokazí. Má naprosto fenomenální sezonu. Když on vjel do arény, tak jsme se na sebe všichni podívali a bylo nám jasné, že to se nestane,“ líčila Kellnerová.

To, že se i favorizovaní Valkenswaard United báli o postup do posledních momentů semifinálového programu, svědčí o mnohém. Show byla zajímavá do posledních chvil.

„Sledovali jsme to všichni hrozně napjatě. Byli jsme pospolu, střídavě jsme na sebe koukali. Ne, že bychom to nepřáli, ale doufali jsme, že nějaká kláda spadne. Hrozně moc týmů to udělalo napínavé, takže jsme si fakt mysleli, že tam chybka navíc přijde. Ale bohužel nepřišla,“ vyprávěla Kellnerová.

Italský stavitel Uliano Vezzani stvořil parkur, který prověřil i velká světová jména.

„Je opravdu velmi obtížný. Ale přece jenom, je to šampionát, asi to tak musí být,“ hodnotila Kellnerová.

Sama udělala na Vezzaniho pastech tři chyby. Se svou klisnou Catch Me If You Can Old letěla nad úvodní překážkou, oficiální stopky se právě rozeběhly, když se do napjatého ticha O2 areny ozvalo zlověstné ťuknutí koňského kopyta do dřevěného břevna. To byla první z nich.

„Slyšela jsem, že ta překážka spadla. Samozřejmě jsem se hned zamyslela, že to není dobrý začátek. Ale věděla jsem, že musím pokračovat dál, odjet to nejlíp, co to jde,“ vyprávěla Kellnerová.

První chybu za čtyři trestné body následovaly další dvě, další bodík přibyl na úkor účtu Prague Lions kvůli nesplněnému časovému limitu. Svou „Catchie“ ale chválila.

„Bylo mně líto, že jsem měla tři chybky. Z čeho jsem byla hrozně mile překvapená, bylo, že na to, jak je to fakt malá aréna a jsou to obrovské skoky, tak schopnost to skočit v sobě měla, zvládala to a na skocích se tolik nenadřela,“ ocenila Kellnerová svou klisnu.

S celkovými 26 body se zdálo, že nedělní velké finále bude pro domácí tým těžko na dosah. Jenže to se teprve ukazoval ďábelskost plánu Uliana Vezzaniho. Připravil si pro dvanáct nejlepších týmů Super Cupu tvrdou zkoušku, náročnou na změny tempa a plánování cvalových kroků.

Němka Zoe Osterhoffová nasbírala 25 trestných bodů, její nizozemská týmová kolegyně z Hamburg Giants Suus Kuytenová nepřiměla svého koně Alfa Jordan parkur dokončit. Za pražský tým padal soupeř za soupeřem. Včetně St. Tropez Pirates s dvěma účastníky dnešního individuálního finále Super Grand Prix, dvacítka Němce Daniela Deussera jejich naděje zmařila.

Tým New York Empire se na start nedostal, zřejmě kvůli zdravotnímu problému některého z koní, a Lions tak byli ve hře až do závěru dramatického večera.

„Příští rok se vrátíme silnější,“ slíbil španělský jezdec týmu Sergio Alvarez Moya.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud