František Prachař
24. ledna 2011 • 13:00

Tyson v Praze navštíví redakci deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smlouva je podepsána, slíbené miliony leží na účtu. Už nic nebrání tomu, aby legendární boxer Mike Tyson i po loňském skandálu přeci jen přijel do Prahy. Termín návštěvy? 24. a 25. března.



Vedle společenských akcí se bývalý šampion v těžké váze podívá i do redakce deníku Sport, která bude událost vysílat živě na isport.cz. Tyson dokonce odpoví i na dotazy čtenářů v ONLINE rozhovoru.

Na začátku března uvede televizní stanice Animal Planet show Mika Tysona o výchově závodních holubů. Jen o pár týdnů později se bývalý boxerský šampion v těžké váze přesune do Prahy. Ikona sportu dorazí na dva dny v termínu 24.–25. března.

MIKE TYSON V PRAZE
(24.–25. března)

PROGRAM
Galavečer Heroes Gate
VIP párty
trénink pro veřejnost
návštěva redakce deníku Sport
návštěva dětské onkologie v Motole

CENY VSTUPENEK
Galavečer Heroes Gate:
na stání 350 Kč,
na sezení 500 Kč,
VIP stůl pro šest osob 30 000 Kč
Trénink s Tysonem: 10 000 Kč

„Přijede. Je to uzavřený obchod,“ tvrdí boxer Ladislav Kutil, který organizuje návštěvu se svým obchodním partnerem a bývalým karatistou Pavolem Muchou. Dvojice se rozhodla přivézt do Česka legendárního bijce ze dvou důvodů. Prvním jsou obchodní zájmy a druhým loňské fiasko.

Tyson měl totiž navštívit metropoli už loni v říjnu, jenže tehdejší promotéři Rey Karpf a Petr Havrda nesehnali na příjezd 45leté celebrity, kterou proslavila v posledních letech řada skandálů, dostatek financí. Rozpočet odhadovaný na 15 milionů korun chtěli uhradit z prodeje drahého vstupného na společenské akce pro smetánku (25 tisíc až 3 miliony korun!). Když nic neprodali, den před příjezdem návštěvu zrušili a zmizeli.

Současnost je jiná. Podle Kutila s Muchou jsou splněny všechny podmínky smlouvy a obě strany mají garance, že projekt proběhne bez problémů.

„Vše je zajištěno. Smlouva je podepsaná, už jsme do banky uložili peníze. Mike má přístup k účtu a může kdykoli zkontrolovat, že jsou finance zajištěny. Jakmile dorazí do Prahy, přesune se částka na jeho konto. Kdyby si náhodou zlomil nohu a nemohl přijet, je ve smlouvě bod, že musí dorazit do tří měsíců,“ vysvětluje Kutil.

Mike Tyson se měl podle pořadatelů jeho pražské akce podílet na charitě Nadačního fondu Václava a Livie Klausových. Byla to ale lež.
Mike Tyson se měl podle pořadatelů jeho pražské akce podílet na charitě Nadačního fondu Václava a Livie Klausových. Byla to ale lež.

Tyson bude v Praze jako host promotérů, ale fanouškům bude k dispozici hned 24. března, předá cenu v hlavním zápase na galavečeru bojových sportů Heroes Gate. Ten se uskuteční v hale Slavie v Edenu s kapacitou 6 tisíc diváků.

Další den povede s předním českým trenérem Michalem Soukupem tříhodinový trénink boxu v klubu Pražský rohovník na Opatově. Ten bude stát zájemce 10 tisíc korun. V jednání je i návštěva dětské onkologie v nemocnici Motol.

Vedle toho je ve smlouvě zanesen i exkluzivní bod, že boxerská ikona navštíví redakci deníku Sport v Holešovicích, což bude živě přenášet portál www.isport.cz.

Organizátoři si od akce slibují úspěch. Hlavně kvůli tomu, že na rozdíl od Karpfa s Havrdou nehodlají tahat peníze na příjezd celebrity z fanoušků, ale vše zajistí díky sponzorům. „Třeba lístky na galavečer bojových sportů stojí stejně, jako kdyby se tam Tyson neukázal,“ tvrdí Kutil.

„Musíme hlavně napravit chybu. V Česku je ten skandál pořád aktivní téma a byli bychom neradi, kdyby si lidé pamatovali Mika jako člověka, který je spojován s nesolidním jednáním jako v říjnu,“ dodává Tysonův britský manažer Carl Holness.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud