2. června 2012 • 12:54

Překonali vlny, horečku a mají bronz

Autor: sam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák, jistí účastníci londýnské olympiády, obsadili na trati 1000 metrů třetí místo ve finále závodu Světového poháru rychlostních kanoistů v Moskvě.



Česká posádka Jaroslav Radoň a Filip Dvořák (vpravo) míří za druhým vítězstvím v závodě Světového poháru rychlostních kanoistů v německém Duisburgu. Tentokrát na trati 500 metrů.
Česká posádka Jaroslav Radoň a Filip Dvořák (vpravo) míří za druhým vítězstvím v závodě Světového poháru rychlostních kanoistů v německém Duisburgu. Tentokrát na trati 500 metrů.
Navázali tak na své medailové vystoupení z minulého víkendu, kdy v německém Duisburgu triumfovali jak na olympijské „tisícovce“, tak na poloviční distanci.

Radoň s Dvořákem doplatili při větrném počasí a ve velkých vlnách na nasazení do páté dráhy, které jim zajistilo vítězství v rozjížďce. Pokud by ji nevyhráli, nemuseli by jet uprostřed startovního pole a mohli se „schovat“ pod břeh. To se ukázalo v sobotním finále jako klíčové. Prvního vítězství ve Světovém poháru dosáhli Rusové Pavel Petrov a Alexej Bovdurec, kteří před týdnem v regulérních podmínkách skončili v Duisburgu sedmí.

„Nechceme se vymlouvat na počasí, ale v tomto případě se opět ukázalo, jak velkou roli občas hraje,“ uvedl pro web kanoe.cz trenér české posádky Libor Dvořák, otec zadáka Filipa. „Vítězní Rusové se prostě schovali pod břeh, foukalo jim výrazně méně a neměli takové vlny,“ popsal kouč.

Češi bojovali nejen se soupeři, ale také se zdravotními problémy. Poté, co se Filip „vyléčil“ ze zažívacích trablů, „přeskočila“ viróza na Jaroslava Radoně, který absolvoval závod s teplotou. „Ale raději ji ani neměříme. Oceňuji, jací jsou to bojovníci a v jakém stavu dokážou závodit,“ doplnil Dvořák starší, jehož nejvíce potěšilo, že jeho svěřenci poprvé v kariéře porazili silné Ázerbajdžánce Prokopenka a Bezulije. „To se prostě počítá. Zvlášť za takových podmínek a při takovém zdravotním stavu,“ poznamenal z Moskvy Libor Dvořák.

Česká posádka musí v sobotu v 15.05 českého času nastoupit k rozjížďce na 200 metrů, aby ji pořadatelé nediskvalifikovali z nedělního finále na 500 metrů, které se jede ve 13.05 hodin.

Výsledky závodů Světového poháru v rychlostní kanoistice – Moskva (Rusko)
Muži – 1000 metrů –C2 – finále: 1. Petrov, Bovdurec 4:04,605 min., 2. Korovaškov, Pěrvuchin (oba Rus.) 4:08,579, 3. Radoň, Dvořák (ČR) 4:10,595.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud