17. září 2016 • 21:37

Olympijský hrdina z Ria Prskavec experimentoval: Tyčka jako pádlo

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vodní slalomář Jiří Prskavec si na závěr sezony vyzkoušel novou disciplínu. Pod dohledem odborníků absolvoval tyčkařkou exhibici během atletického odpoledne v Kladně, které spojilo náborovou akci Atletika pro děti a tradiční novinářský desetiboj KSN Isostar Media Cup.



Na převozníka? „Táta mi říkal, že tak skákali na fakultě. Tak už vím, co to je, docela mě to baví,“ smál se Jiří Prskavec po své show na kladenském atletickém stadionu Sletiště.

V rámci finálového vydání akce Atletika pro děti, kterého se v Kladně zúčastnilo skoro 600 dětí, se zúčastnil neobvyklé tyčkařské exhibice. V jejím úvodu si bronzový medailista z Ria vůbec poprvé vyzkoušel technicky náročnou disciplínu.

Na začátek se od reprezentantů Jiřiny Ptáčníkové, Jana Kudličky, Michala Balnera a Lukáše Posekaného učil to základní, takzvaného převozníka - rozeběhnout se s tyčí, zapíchnout jí do země a na doskočiště se trochu zhoupnout se do vzduchu. Prskavec létal tak nízko, že mu laťku museli držet Balner s Kudličkou.

„Když mi tam dali kluci poprvé laťku úplně dolů – myslím, že to výšky tak půl metru – tak jsem se hned trošku bál. Ale pak už jsem dopadal v pohodě na zadek, takže v klidu,“ smál se Prskavec. „To asi nebude úplně disciplína pro mě. Ale líbí se mi, jak se kluci vymrští na té tyči a hodí salto.“

Prskavec: Na atletiku jsem kopyto

Tyčkařská esa radila vodnímu slalomářovi se základními teoretickými mantrami.
„Jak to držíš?“ zlobil se naoko Kudlička s úsměvem. Prskavec si totiž vzal tyč obouruč uprostřed a začal s ní jako pádlovat.

„Když já jsem na atletiku hrozný kopyto. Nohy moc nepoužívám. Všechno, co se dělá nohama, mi nejde,“ vysvětloval z legrace Prskavec. „V první řadě říkali, jak mám tyč držet. Chytnul jsem ji totiž jako pádlo. Tak to je prý špatně,“ usmíval se Prskavec.

„Pak ohledně rozběhu, že musím mít tyč v rovině, abych nešel do strany. Každá ta rada hodně pomohla. Zlepšení bylo od prvního skoku docela velké. Určitě se budu držet pádla. Nepřišel jsem sem měnit disciplínu, jen si to užít a zůstanu u kajaku.“

Doprovodný KSN Isostar Media Cupu, tradiční novinářský desetiboji, vyhrál bývalý tyčkařský reprezentant Štěpán Janáček. Závod absolvoval také kajakář Vít Přindiš. Prskavec si vyzkoušel jen jednu disciplínu. „Vždyť bych umřel,“ omlouval svou absenci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud