4. listopadu 2020 • 11:59

Adrenalin na Čertových proudech: Podívejte se na unikátní video

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letošní vládní omezení zasáhla i raftingovou sezonu. Čeští reprezentanti se nemohli zúčastnit mezinárodních závodů, včetně světového šampionátu, který byl také zrušen. Na jaře se dokonce v České republice měl uskutečnit evropský šampionát za účasti nejlepších posádek starého kontinentu. Vrcholem tuzemské sezony byl domácí šampionát v obtížném terénu Čertových proudů pod hrází Lipenské přehrady.



Čertovy proudy jsou balvanitým řečištěm Vltavy mezi Loučovicemi a Vyšším Brodem. Divokou vodu tady pomáhají tvořit mohutné balvany z mohutné Čertovy stěny.

Mezi nimi závodili muži v kategoriích čtyř i šestičlenných posádek. V obou kategoriích vyhrála a vybojovala tak titul Mistrů České republiky v raftingu, ve sjezdu R4 i R6 mladoboleslavská posádka PRSI Team (Jiří Irain, Jan Šantora, Filip Jelínek, Václav Švadlena + Vladimír Slanina st. a Vladimír Slanina ml.)

Mezi ženami zvítězila v kategorii R4 a Mistryněmi České republiky 2020 se stala prostějovská posádka TR Omega Tygříci, která zvítězila také i v kategorii R6. Ženy TR Omega (Michaela Kratochvílová, Pavla Procházková, Zuzana Valtrová, Lenka Vandasová + Anna Kašparová a Lenka Bauerová) byly jedinou ženskou posádkou, která se odvážně pustila na trať přes divoké Čertovy proudy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud