10. července 2019 • 22:05

Famozní raftaři! Češi ve vlnách jako z filmu sesbírali 42 medailí

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Raftaři jsou skvělí! Český tým se na mistrovství Evropy v Bosně a Hercegovině choval přesně podle hesla svého sportu: Rafters are awesome. Nedaleko města Banja Luka na horské řece Vrbas čeští vodáci vybojovali 42 cenných kovů.



Nejúspěšnějšími posádkami se stali muži v hlavní kategorii a muži v kategorii Masters, kteří se vrací jako celkoví mistři Evropy. Ženy skončily na druhém místě, což jim zajistilo titul vícemistryň Evropy.

S českými raftery se musí na mezinárodní úrovni počítat. Na všech velkých šampionátech patří mezi nejlepší výpravy ze všech. O tom přesvědčili na nedávném mistrovství světa v Austrálii, ale také na právě skončeném Evropském šampionátu v Bosně a Hercegovině, kde závodili šestičlenné posádky.

Na přírodní divoké řece Vrbas opět ukázali svým kolegům z ostatních Evropských zemí, kdo je nejlepší. Celkem získali 42 cenných kovů. V hlavní kategorii můžu se česká reprezentační posádka z klubu TR Hanace Raftres ve složení Libor Peška, Michal Cuc, Filip Jelínek, Jiří Irain, Vojtěch Zapletal, Michal Šmoldas a Václav Švadlena stala celkovými mistry Evropy. Na stříbrné příčce přitom skončila druhá česká posádka z oddílu TR Zubr, která na šampionát odjížděla v pozici obhájce titulu.

Celkové druhé místo si v Bosně a Hercegovině vysloužily ženy z oddílu TR Omega Čoromoro ve složení Zuzana Valtrová, Blanka Martinková, Lenka Bauerová, Karolína Kocmanová, Anna Kašparová a Marta Mulačová.

Na Evropském šampionátu závodily posádky v několika disciplínách. Konkrétně se jednalo o sprint, dlouhý sjezd, atraktivní závod raft proti raftu a královská disciplína slalom.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud