18. února 2009 • 17:35

Křížek obhájil triumf v anketě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

David Křížek obhájil prvenství v anketě o nejlepšího jachtaře roku. Plzeňský závodník triumfoval před stříbrnou medailistou z Atén Lenkou Šmídovou, kterou loni po dlouhých sedmi letech sesadil z pomyslného trůnu. Teprve podruhé v historii zvítězil námořní jachtař.



Křížkovi v květnu nevyšel závod napříč Atlantickým oceánem Transat ag2r, v němž společně s Britem Philem Sharpem dojeli až na konci startovního pole, ale na podzim si vše vynahradil, když s lodní posádkou Three Sisters, složenou z členů a přátel hudební skupiny Tři sestry, obsadil druhé místo v prestižní regatě Rolex Middle Sea Race kolem Malty, Sicílie a italských ostrovů. Především to mu vyneslo druhý triumf v anketě v kariéře.

Křížek v hlasování zástupců klubů, asociací lodních tříd a dalších subjektů Českého svazu jachtingu zastínil i sedmé místo Šmídové a její partnerky ve třídě 470 Lenky Mrzílkové na olympijských hrách v Pekingu.

Obě reprezentanty, které obsadily druhé a třetí místo v anketě, navíc získaly v uplynulé sezoně pátou příčku na evropském šampionátu.

Během dnešního slavnostního vyhlášení v Praze byly uděleny i ceny v doprovodných kategoriích.

V okruhovém jachtingu obhájil vítězství zkušený olympionik Michael Maier, mezi ženami triumfovala Šmídová. Námořním jachtařům znovu vládl Křížek a nejlepšími juniory se stali Viktor Teplý s Mrzílkovou.

Výsledky ankety Jachtař roku 2008 Anketa Jachtař roku 2008:
Hlavní kategorie: 1. Křížek (Plzeň), 2. Šmídová, 3. Mrzílková (obě Neratovice). Okruhový jachting: Muži: 1. Maier (Roudnice nad Labem), ženy: 1. Šmídová. Námořní jachting: 1. Křížek.
Junior roku: 1. Teplý (Brno).
Juniorka roku: 1. Mrzílková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud