4. července 2009 • 19:07

Volf se Štěpánkem vyhráli kvalifikaci SP v Čunovu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká deblkanoe Jaroslav Volf, Ondřej Štěpánek vyhrála dnešní kvalifikaci v závodě Světového poháru vodních slalomářů v Čunovu u Bratislavy. Celkově se v neděli dopoledne představí v semifinále osm českých lodí.



Bývalí mistři světa Volf se Štěpánkem zajeli nejlepší čas v druhé jízdě a o 36 setin porazili domácí bratrance Škantárovy. Třetí skončili trojnásobní olympijští vítězové a hlavní domácí favorité Pavol a Peter Hochschornerové. V kategorii C2 postoupili ze 16. místa také Jakub Vrzáň a Tomáš Kopilík, mladá dvojice Robert Gotvald, Jan Vlček v kvalifikaci neuspěla.

V kompletním tříčlenném složení se v neděli představí české kajakářky. Do semifinále prošla ze 13. místa Irena Pavelková, hned za ní skončila dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová, která nestartovala v úvodním závodě SP v Pau. Sedmnáctá byla Marie Řihošková, jež byla původně přihlášena i do závodu kanoistek, ale do kvalifikace nenastoupila.

Jako čtvrtý muž kvalifikace bude bojovat v neděli o medaile kanoista Stanislav Ježek, který zaostal sekundu za domácím vítězem Michalem Martikánem. Uspěl také dvanáctý Jan Mašek, Vítězslav Gebas vypadl.

Pouze jednoho zástupce bude mít česká výprava mezi kajakáři díky desátému Vavřinci Hradilkovi. Jeho postup nedokázali napodobit Michal Buchtel ani Ivan Pišvejc.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud