14. července 2009 • 14:53

Antošová: Uspět na skifu je těžší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jitka Antošová již získala na mistrovství světa ve veslování věkové kategorie do 23 let tři medaile, přesto pro ni bude nadcházející šampionát premiérový.



Doposud vždy uspěla s Gabrielou Vařekovou na dvojskifu, ve druhé polovině příštího týdne se však bude v Račicích snažit prosadit na skifu. Před letošní sezonou se totiž se svou dlouholetou parťačkou rozešla.

"Na skifu bude konkurence větší a určitě bude uspět těžší. Přece jen na dobrého dvojskifa musí být dva lidi, na skifu se může kdykoliv někdo objevit," řekla Antošová ČTK a Právu na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Hlavní mediální tvář mistrovství si ale dobře uvědomuje, že je jednou z hlavních favoritek a největším českých želízkem.

"Zkusím se poprat o některou z medailí. Určitě to nebude nic jednoduchého, protože na posledním Světovém poháru dosáhla pěkného výsledku Norka (Tale Gjoertzová - skončila 7.), která je ročník 1990. Pak tam bude Němka (Magdalena Schmudeová), která loni zvítězila. Trenér říkal, že by tam mělo být ještě dalších pět lodí, které by mohly zajet dobře," uvedla Antošová.

Pro českou veslařku bude račický šampionát vrcholem sezony. Na seniorském mistrovství světa totiž bude v reprezentačním dresu startovat zkušenější a lepší Miroslava Knapková. Uspět chce i proto, že pochází z nedalekého Děčína. Při závodech tak bude mít podporu početného fanklubu.

"Přijde široká rodina, pak možná i někdo ze školy. To jsem ale zatím neřešila a ani nechci řešit, protože to je rozptylování před závodem," přiznala veslařka pražské Slavie.

Antošová se na MS do 23 let intenzivně připravuje od minulého týdne, vynechala proto i víkendový závěrečný díl Světového poháru v Lucernu. "Už by to bylo moc a rozbouralo by nám to přípravu. Navíc bych byla i unavená," vysvětlila Antošová, která se k tomu všemu do konce května věnovala hlavně škole.

"Měla jsem hodně práce, bylo zkouškové období. Tréninky tak byly spíše udržovací," přiznala studenta Architektury a stavitelství na Stavební fakultě na ČVUT v Praze.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud