21. února 2012 • 09:34

Ital Parisi povede volejbalistky, muži kouče ještě neznají

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Ital Carlo Parisi je novým trenérem českých volejbalistek, jeho asistentkou se stala bývalá reprezentantka Marcela Ritschelová. Muži jméno kouče ještě neznají, v prvním kole výběrového řízení žádný z kandidátů neuspěl. Na dnešní tiskové konferenci to oznámil předseda českého svazu Zdeněk Haník.



Parisi střídá na lavičce ženské reprezentace Jiřího Šillera, kterému skončila na konci minulého roku smlouva. Jednapadesátiletý Parisi je koučem aktuálního lídra italské ligy Busto Arsizio, ve kterém k jeho svěřenkám patří Aneta Havlíčková s Helenou Havelkovou.

Volejbalový svaz vybral Parisiho z konkurence skoro desítky kandidátů. Hlásil se i Šiller a vedle něj neuspěli ani Luboš Bednář, Slovák Marek Rojko, Ital Bruno Napolitano, Němec Jan Lindenmair a Belgičan žijící v Nizozemsku Jean-Pierre Staellens.

S Parisim a Ritschelovou jsou v realizačním týmu další tři Italové. Statistikem je Marco Musso, atletickým trenérem Ezio Bramard a manažerem Enzo Barbaro.

O reprezentaci mužů měli zájem z českých odborníků dosavadní kouč Jan Svoboda, Petr Brom, Milan Fortuník, Josef Smolka a Martin Demar. Z cizinců Ital Flavio Gulinelli, Belgičan Vital Heynen, Brazilec Mauricio Paes a také Slovák Ivan Husár. Z nich ale zatím nový trenér nevzešel, svaz proto vypíše druhé kolo výběrového řízení.

Trenéři volejbalové reprezentace žen:
Milan Kafka (1994),
Pavel Řeřábek (1995-1998),
Vladimír Pech (1999-2000),
Miroslav Čada (2000-2001),
Stanislav Mitáč (2001-2005),
Táňa Krempaská (2006-2009),
Jiří Šiller (2009-2011),
Carlo Parisi (od 2012).
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud