23. dubna 2012 • 18:49

Volejbalistky Prostějova počtvrté v řadě obhájily ligový titul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Prostějova prodloužily kralování v české extralize o čtvrtý rok. Finálovou sérii s Olympem Praha zakončily podle očekávání už po třetím zápase, který dnes před domácím publikem vyhrály 3:0 po setech 25:12, 25:23 a 25:13.



Staronové šampionky s českým soupeřem neprohrály už více než tři roky, pod všemi čtyřmi tituly v řadě je podepsán trenér Miroslav Čada. Na Hanou přišel z Brna v létě 2008 místo Táni Krempaské a sestavil tým s cílem prorazit i na evropské scéně.

Hráčky Prostějova ztratily v celé finálové sérii pouze jeden set ve druhém utkání v Praze. Tentokrát se jim to už nestalo a od první sady dominovaly. Soupeře převyšovaly na servisu, v útoku a v prvním setu dovolily Olympu jen dvanáct bodů.

Pražanky často chybovaly, pak se ale zvedly a zpřesnily nahrávku i obranu na síti. Favorizované domácí volejbalistky ve druhém setu na chvíli znervózněly, když Olymp stáhl ztrátu z 16:21 zásluhou reprezentantek Vanžurové a Kallistové až na rozdíl jediného bodu 21:22. Koncovku ale zvládl lépe Čadův sehraný mezinárodní soubor.

Olymp na svoji dobrou hru už ve třetím dějství nenavázal. Prostějov hned na začátku utekl na 8:1 a 14:2. Z nepříznivého vývoje se hostující tým vzpamatoval na chvíli až v závěru, kdy od stavu 9:23 uhrál čtyři míče po sobě a přinutil kouče Čadu vzít si oddechový čas. Po něm už Prostějov další mistrovskou sezonu uzavřel hned při prvním mečbolu.

Play off volejbalové extraligy žen, finále - 3. zápas:
Prostějov - Olymp Praha 3:0 (12, 23, 13), konečný stav série: 3:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud