27. července 2015 • 13:29

Rozchod slavného páru rozjela Maki: Dál bychom se jen trápily

Autor: iSport.cz, nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Partnerství, které trvalo už od základní školy, je u konce. Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková spolu už dál hrát nebudou, oficiálně to potvrdily na dnešní tiskové konferenci.



Rozchod si po letošních nevýrazných výsledcích páru přála Sluková , která se už dohodla na spolupráci s Barborou Hermannovou. „Došla jsem k velmi bolestivému, ovšem dle mě správnému závěru, že pro nás obě bude nejlepší, když se naše cesty rozejdou. Naše dále trvající spolupráce by byla pro všechny jen trápením,“ oznámila Markéta Sluková, zvaná Maki.

Kolocová se Slukovou si získaly popularitu na olympijských hrách v Londýně před třemi lety, kde vybojovaly páté místo. Vloni spolu vyhrály turnaj Světového okruhu kategorie Open v Praze a grandslamový turnaj v Berlíně. Na přelomu roku ale obě trápily zdravotní problémy a letos se páru nedařilo, na žádném turnaji se nedostaly dál než do osmifinále a nedávno vynechaly turnaj v Gstadtu.

Kolocová chtěla pokračovat, ale Sluková byla proti
Video se připravuje ...

Jedna už má spoluhráčku, druhá zatím ne

„Vždycky jsme si dávaly ty nejvyšší cíle, ale tento rok jsme se trápily již od přípravy a následně i ve hře,“ uvedla Sluková. „Samozřejmě jsme se všichni v týmu snažili na těchto věcech pracovat, ale bohužel to nikam nevedlo a naše herní smýšlení se postupně rozcházelo.“

Svoji budoucnost už si bude každá z hráček řešit sama. Sluková oslovila další reprezentantku Barboru Hermannovou, která tak končí s Martinou Bonnerovou. Nový pár Sluková – Hermannová plánuje návrat do kolotoče mezinárodních turnajů. Budoucnost Kolocové je zatím nejasná.

„Mrzí mě, že ta situace nastala. Markéta s tím nápadem přišla, a i když jsem si to nechtěla nejdříve vůbec připustit, v následujících dnech jsme to probíraly ze všech stran a nakonec jsme přijaly rozhodnutí, že se naše sportovní kariéry rozejdou,“ prohlásila Kolocová. „Nevím, co od toho v krátkém výhledu mohu očekávat, teď se teprve snažím svoji budoucnost vyřešit."

Markéta Sluková (vlevo), její trenér a snoubenec Simon Nausch a Kristýna Kolocová. Jejich spolupráce je u konce.
Markéta Sluková (vlevo), její trenér a snoubenec Simon Nausch a Kristýna Kolocová. Jejich spolupráce je u konce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud