Květoslav Šimek
25. srpna 2017 • 10:40

Volejbalový Zlatan! Jovovič svou parádou „umlčel“ 65 tisícový dav

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu se zapsali do historie. Polští organizátoři a fantastičtí fanoušci posunuli vlastní rekordní maximum v počtu diváků na volejbalovém zápase. V zahajovacím duelu mistrovství Evropy nastoupili Poláci ve Varšavě proti Srbům (0:3) před návštěvou, která se zastavila na čísle 65407! Hrálo se na Národním fotbalovém stadionu a pekelná atmosféra vybičovala i hosty. Srbský nahrávač Nikola Jovovič se například blýsknul kouskem hodným fotbalového ekvilibristy Zlatana. Přes hlavu odehrál míč pravačkou zpátky do pole.



Jovovičův fotbalový kousek jakoby definitivně zlomil polské volejbalisty. Po prvních dvou setech prohrávali 0:2, ve třetím ztráceli 8:9. V tu chvíli přišla paráda srbského nahrávače. Po obranném zákroku letěl míč daleko za hřiště, Jovovič zasprintoval a vrhnul se po něm. Přes hlavu odehrál míč pravou nohou zpátky do pole a nakonec z toho byl další bod.

„Soupeř si zaslouží gratulaci, protože hrál jednoduše lépe,“ uznal i polský kapitán Michal Kubiak. „Musím poděkovat všem lidem, kteří zorganizovali tuhle akci a poděkovat fanouškům, na tento den nikdy nezapomeneme.“ Z atmosféry na fotbalovém stadionu byli nadšení i Srbové. „I když bylo těžké hrát před 65 tisíci fanoušky, kteří fandili soupeři,“ přiznal Dragan Stankovič.

VIDEO: Parádička v podání Jovoviče

Rekordní návštěvou vylepšili Poláci vlastní rekord. V roce 2014 hráli zahajovací duel mistrovství světa na stejném stadionu a v ochozech bylo 61 500 diváků. Shodou okolností tehdy domácí nastoupili také proti Srbsku, vyhráli a dokráčeli pak až k mistrovskému titulu. To samé chtějí zopakovat i letos na mistrovství Evropy. I přes úvodní prohru. Nadšení polských fandů, kteří se po slavnostním duelu přesunují na další zápasy svého týmu ve skupině do Gdaňska, neopadne.

„Je neskutečně úžasné, co dokáží polští fanoušci kolem volejbalu, který dřív býval považován za komorní sport, udělat,“ vysekl poklonu organizátorům i fandům předseda českého svazu Marek Pakosta. Na zahajovací duel byl v ochozech a měl jen slova uznání. „Všichni byli v červonobílém, to atmosféru jen umocnilo. A už dvě hodiny před zápasem bylo z osmdesáti procent plno!“

Solidní atmosféra by mohla být i na zápasech českého týmu ve Štětíně. Češi dnes hrají první duel proti Slovensku (17.30) a pořadatelé hlásí, že do haly pro 5500 lidí už prodali 5000 lístků. „Zvedám palec nahoru, líbí se mi, jak tady fandové volejbal berou,“ těší českého univerzála Jana Hadravu, který v polské lize hraje za Olsztyn. „Třeba se nám poštěstí a budeme hrát před plnou halou, nebo pak eventuálně ve vyřazovacích bojích i proti Polákům.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud