9. května 2018 • 11:23

Opora Kladna Konečný: Moje budoucnost? Potřebuji měsíc pauzu

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po devíti letech skončil David Konečný ve Francii, kde vybojoval pět mistrovských titulů. S Kladnem měl v letošním roce podobné plány a málem se to české volejbalové ikoně povedlo. Jenže ve finále se Konečný zranil a jeho tým prohrál s Karlovarskem. „Bylo to strašně těžké. Věděl jsem, že na to máme a najednou jsem nemohl nastoupit do utkání. Moc mě to mrzelo,“ popisoval univerzál, který je aktuálně volným hráčem. A tak se spekuluje, kam se jeho kariéra bude ubírat dál.



V minulém roce David Konečný dovedl jako kapitán francouzské Tours k zisku Poháru CEV a poté se rozloučil. Tvrdilo se, že možná zamíří do Asie, či do jiných exotických destinací. Reprezentační opora ale dala přednost Kladnu. „Udělal jsem dobře, bavilo mě to tu. Zaregistroval jsem spoustu nových hráčů, soupeře jsem z 90 procent neznal. Přišlo mi, že domácí extraliga je profesionálnější než za dob, kdy jsem tu hrál,“ hodnotil Konečný, který se s Kladnem dokázal dostat do finále.

Jenže v prvním duelu série se pořádně napřáhl, dal eso a místo radosti se chytl za bok a odešel ze hřiště. Konečný si natrhl šikmý břišní sval a ve finále se už neobjevil. I když Kladno nakonec neuspělo, výkony spoluhráčů chválil. „I v té slepované sestavě jsme dokázali odehrát tři tie-breaky. Nikdo v podstatě nevěřil, že budeme klást tak velký odpor. O to mě mrzí, že jsem jim nemohl pomoct,“ štvalo Konečného, který ve Francii vyhrál pět mistrovských titulů a šesti triumfům ve Francouzském poháru.

Během finálové série domácí extraligy se mu ještě narodila dcera. „Týden kolem porodu byl opravdu dost hektický. Samozřejmě se jednalo o nádherný okamžik, který se nedá ničím nahradit,“ doplnil Konečný, jenž je v současné době volným hráčem. Jak sám říká, otázky na jeho další působení dostává celkem často. „Momentálně nemám mentální kapacitu řešit, co bude dál. Chci se teď nejvíce věnovat rodině, o volejbale nepřemýšlím.“

Jasno by však mělo být do několika týdnů. Zůstane Konečný v české extralize nebo ho zláká další zahraniční angažmá? „Dal jsem si ve své hlavě měsíc pauzu, než začnu řešit příští sezonu. Všem agentům jsem to tak oznámil,“ dodala volejbalová hvězda, která by ráda viděla, aby se české týmy více prosazovaly více v evropských soutěžích a čeští hráči více proudili do zahraničních klubů.

„Je pravda, že nyní moc volejbalistů venku nemáme. Když jsem šel do Francie, tak nás tam bylo patnáct. Částečně je to také tím, že jsou dobré podmínky pro české hráče v extralize, většina z nich pak nechce riskovat. Když ale venku uspějí a přežijí tam rok nebo dva, vydělají si mnohem více,“ doporučil Konečný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud