23. srpna 2018 • 12:23

Beachvolejbalové mistrovství klubů láká na ojedinělý soutěžní systém

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celkem devět beachvolejbalových klubů bude bojovat o unikátní titul. O víkendu se v Beachklub Ládví uskuteční týmové republikové mistrovství. Do něho se zapojí domácí jedničky Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem nebo Martina Bonnerová se Šárkou Nakládalovou. „Jde o obdobu tenisového Hopmanova poháru nebo budoucího formátu Davisova poháru. Pro hráče jde o výjimečný turnaj,“ říká hlavní organizátor Jan Herget.



V minulém roce vyhrál Beach Service Pardubice, které ve finále porazily Beachklub Ládví. Stejné týmy jsou největšími favority také letos. Ve třetím ročníku této akce za každý tým nastoupí dva mužské a dva ženské páry. „Tento turnaj je výjimečný tím, že hráči nehrají jen za svoji dvojici, ale za celý klub. Další zvláštností je, že v případě nerozhodného stavu rozhoduje závěrečný zápas smíšených dvojic,“ dodává Jan Herget.

Vítěz vyhraje titul Mistra ČR klubů pro daný rok a kluby na prvních třech místech si rozdělí celkem 30 tisíc korun. Za Bechservice Pardubice nastoupí reprezentační dvojice Václav Berčík s Janem Dumkem, letošní účastníci evropského šampionátu a pátí z turnaje v Číně. Domácí Beachklub Ládví budou reprezentovat Tereza Kotlasová s Danielou Resovou, které v letošní sezoně skončily čtvrté na halovém Mistrovství republiky, první na MČR U22 a páté na 1* turnaji FIVB ve Slovinsku. Perušiš a Schweiner reprezentují zase Beachclub Strahov.

Devět beachvolejbalových klubů se utká ve třech skupinách po třech, do semifinále postoupí vítězové a nejlepší tým z druhých míst. Finálové duely jsou na programu v neděli na kurtech Beachklubu Ládví.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud