24. února 2019 • 17:34

Nahrávač Janouch slaví s Friedrichshafenem triumf v poháru. Myslí i na titul

Autor: ČTK, nne
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalista Jakub Janouch pomohl týmu Friedrichshafen získat rekordní šestnáctý titul v Německém poháru. Ve finále v Mannheimu porazili Lüneburg 3:0 po setech 25:23, 25:18 a 25:16. Pro českého hráče to byl první titul po přestupu z Liberce do Německa. Na finálový duel dorazilo 10 tisíc diváků. „Bylo to něco neskutečného, nádherná atmosféra. Soupeř se s tím popral hůře, my jsme toho využili,“ popsal Janouch událost v hokejové aréně.



Právě Friedrichshafen je specialista na Německý pohár, vybojoval ho potřetí za sebou a popáté za šest let. „Nyní ale cílíme na bundesligový titul. Největším soupeřem je pro nás stále Berlín. Uvidíme, co ostatní. Každý může porazit každého, největšími favority jsme však my společně s Berlínem,“ tvrdil nahrávač Janouch, podle kterého je největší síla Friedrichshafenu v sehranosti, v obraně a v útoku.

Německá liga podle Janoucha šla nahoru, proudí do ní hodně cizinců například z Jižní Ameriky. „Velice přívětiví jsou také fanoušci. Například babičky nám na venkovní zápasy občas něco uvaří nebo upečou koláče,“ dodal Janouch. Návštěvnost v bundeslize je různorodá – některé týmy mají halu pro 1500 lidí, ale například Berlín má arénu pro 15 tisíc lidí.

V letošním roce Friedrichshafen zaznamenal neúspěch, když v Lize mistrů nepostoupil ze skupiny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud