24. dubna 2019 • 19:25

Dočkaly se! Olomoucké volejbalistky ukončily krutovládu Prostějova

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Olomouce získaly po 23 letech titul mistryň republiky. Ve třetím finálovém zápase extraligy porazily doma Prostějov 3:0 a stejným poměrem vyhrály i celou sérii. Dnes Olomoučanky zdolaly obhájkyně titulu z Prostějova zcela jednoznačně po setech 25:18, 25:21 a 25:14, čímž ukončily desetileté kralování regionálního rivala.



Svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého tak zakončily úspěšnou sezonu, v níž v dlouhodobé části extraligy prohrály jen jednou a přidaly i vítězství v Českém poháru. Pro Olomouc je to pátý titul od vzniku v roce 1953. Nejlepší léta prožil tento klub v letech 1993 až 1996, kdy získal čtyři tituly po sobě a u všech byl jako trenér Teplý.

Třetí finálový zápas se vyvíjel zcela jednoznačně od prvních míčů. Olomoucké volejbalistky nastoupily do utkání soustředěné a dominovaly prakticky ve všech herních činnostech.

Základ položily dobrým servisem, což jim zjednodušovalo obranu, a když přidaly i pestrý útok, byl nárůst skóre v jejich prospěch markantní. "Motivovat hráčky nebylo vůbec třeba. Všechny moc chtěly dnes získat titul a ukončit sezonu," řekl Teplý.

Prostějov držel krok jen v krátkých pasážích, kdy domácí hráčky s vědomím podstatného náskoku polevily v koncentraci. To platilo zejména o druhém setu, kdy hostující celek pětibodovou sérií stáhl domácí vedení, ale koncovku už zase ovládla Olomouc. "Byl to takový pověstný strach z vítězství, ale brzy jsme se z toho oklepali," hodnotil Teplý.

Poslední dějství jen podtrhlo celosezonní suverenitu Olomouce, která sebevědomě šla za svým cílem. Na poslední míče nastoupila i sedmatřicetiletá bývalá reprezentantka Jana Napolitano Šenková, loučící se s kariérou. "Lepší tečku jsem si nemohla přát," řekla dojatá matka dvou dětí.

Prostějov po deseti titulech skončil na druhém místě. "Teď jsme smutné, ale brzy nám musí dojít, že stříbro je úspěch. Během sezony to tak totiž vůbec nevypadalo," prohlásila zkušená prostějovská smečařka Helena Horká, která získala na české scéně čtyři tituly a nyní rovněž uvažuje o konci kariéry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud