18. dubna 2019 • 11:36

Blokař Král se vrací domů, bude hrát v extralize za pražské Lvy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je posila! Volejbalisty pražských Lvů posílí v příští sezoně bývalý reprezentační blokař Jiří Král. V klubu podepsal roční smlouvu se stejně dlouhou opcí. Sedmatřicetiletý hráč se do extraligy vrací po 15 letech, během té doby působil v Itálii, Řecku, Turecku a naposledy ve francouzském Cannes.



„Dorazí obrovské zkušenosti, skutečná evropská kvalita,“ řekl trenér Lvů Tomáš Pomr. „O Jirku jsme se zajímali už loni. Až letos se ale pohnuly ledy a českým prostředím prosákly informace, že se Král chystá k návratu. Žádné problémy nenastaly, ani jeho finanční nároky nebyly přemrštěné. Měl přesně zjištěnou situaci. Potěšilo nás, že si z množství nabídek vybral právě tu naši,“ dodal Pomr.

„Z návratu do extraligy mám trochu strach. Je to kvalitní soutěž a roky nezastavíte. Volejbal hrát umím, budu bojovat s fyzičkou. To je pro mě další výzva, očekávání budou veliká. S tím je třeba se poprat,“ prohlásil účastník tří evropských šampionátů Král, jenž v roce 2004 získal domácí titul s Odolenou Vodou. O dva roky později vyhrál s Trevisem Ligu mistrů.

Už dříve Lvy, kteří v premiérové sezoně pod novým názvem vypadli v předkole play off s Odolenou Vodou, posílil nahrávač Luboš Bartůněk z Ústí nad Labem. Na odchodu je naopak nizozemský blokař Mart Van Werkhoven.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud