21. května 2009 • 14:24

Českobudějovičtí dostanou milion!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

České Budějovice odmění volejbalisty Jihostroje, kteří jako první v české extralize potřetí za sebou získali mistrovský titul, prémií ve výši jednoho milionu korun.



Novinářům to dnes řekl primátor Juraj Thoma s tím, že záměr musí ještě schválit zastupitelstvo.

"Je to odměna za jejich excelentní výsledek, protože už potřetí v řadě se volejbalisté z Budějovic stali mistry České republiky," řekl Thoma. V předchozích dvou letech získali za vítězství od města 600.000 korun, z toho 100.000 korun byla odměna a půl milionu korun byla dotace na účast v evropské soutěži.

"V letošním roce peníze nijak specifikovat nebudeme. Je na rozhodnutí volejbalového klubu, jak s těmi penězi naloží," upřesnil primátor. Dodal, že radnice v rozpočtu s obvyklou částkou 600.000 počítala a zbytek uhradí z peněz vyčleněných na akce v rámci českého předsednictví EU, které už ve větší míře neplánuje.

Novodobá historie a zatím nejúspěšnější etapa jihočeského volejbalového klubu se datuje od roku 1994, kdy byla ukončena činnost všech mužských družstev TJ Škoda a nový A-tým se plně profesionalizoval. Do zániku federace byly České Budějovice průměrným oddílem, jehož největším úspěchem byl bronz z ligového ročníku 1967. Před Jihočechy vyhrála nejvyšší soutěž třikrát za sebou naposledy RH Praha v letech 1984-86.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud