4. července 2009 • 15:13

Kolocová a Sluková vyhrály turnaj Českého poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí turnaj Českého poháru v plážovém volejbalu v Pňově na Kolínsku vyhrály Kristýna Kolocová a Markéta Sluková. Nejvýše nasazený pár porazil v dnešním finále turnajové dvojky Barboru Hermannovou a Šárku Nakládalovou, jejíž zdravotní potíže zápas výrazně ovlivnily.



Kolocová a Sluková v letošním seriálu Kooperativa Super Cupu ještě ani jednou nechyběly ve finále. Úvodní díl v Opavě rovněž ovládly, před necelým měsícem v Brně podlehly v boji o vítězství rakouským sestrám Schwaigerovým.

V Pňově potvrdily jednadvacetileté hráčky při neúčasti reprezentantek startujících na mistrovství světa ve Stavangeru roli favoritek a v průběhu celé soutěže neztratily ani set.

Ve finále získaly první sadu na čtvrt hodiny 21:15 a do vedení šly i v druhém setu. Za stavu 7:5 pro nejvýše nasazenou dvojici si soupeřky vzaly oddechový čas, protože Nakládalovou postihly dýchací potíže. Navzdory handicapu dokázala s teprve osmnáctiletou Hermannovou zbytek sady ještě zdramatizovat. Ve vyrovnané koncovce však Kolocová se Slukovou za stavu 20:19 proměnily hned první mečbol.

"Přechodila jsem mononukleózu a vůbec jsem předtím netrénovala. Trápila jsem se v celém turnaji. Omlouvám se Báře, soupeřkám i divákům. Mohl to být jinak pěkný zápas," řekla České televizi vyčerpaná Nakládalová po turnaji, který se hrál v parném počasí.

Její handicap komplikoval hru i vítězkám. "Je to kamarádka, takže se v takovéhle situaci špatně hraje. Snažily jsme se třeba hrát více do středu, ale nejde to. Hned se se jim to povedlo zdramatizovat. Musí se hrát naplno celou dobu. Je to prostě blbý," uvedla Kolocová.


Turnaj Českého poháru v plážovém volejbalu v Pňově:

Ženy - finále: Sluková, Kolocová (1) - Nakládalová, Hermannová (2) 2:0 (17, 19)

O 3. místo: Haragová, Bláhová - Vorlová, Řeháčková 2:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud