19. března 2011 • 13:00

Duel Kličko-Solis doprovodí bitva „Pitbulla“ Šudy

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vitalij Kličko je současný král boxu. Jeho vyzývatel Odlanier Solis zase býval elitní amatér, jenž vyhrál olympiádu a tři mistrovství světa. Jenže teď má velkou nadváhu. Přesto možná německý Kolín nad Rýnem dnes večer uvidí struhující podívanou o titul mistra světa v těžké váze WBC (od 22.45 živě na RTL). Řežbě navíc bude dělat „předskokana“ duel českého borce Luboše Šudy.



Odlanier Solis má přezdívku „La Sombra“ neboli „Stín“. Jenže dnes se před údery Vitalije Klička v žádném zákoutí neschová. „Zdobí ho možná slavná amatérská minulost, ale teď dostane profesionální nakládačku,“ soudí experti ze serveru ESPN.

Důvod? Kubánec má sice talent od boha, jenže trpí silnou nadváhou a prý málo trénuje. Měří jen 187 centimetrů a váží 118 kilo, v éře největších úspěchů měl přitom 90 kg!

„Je to hendikep, který se mu proti vyššímu a zkušenějšímu Vitalijovi vymstí,“ myslí si i legendární exšampion Lennox Lewis. „Souhlasím. Se Solisem jsem několikrát trénoval a nechápal jsem, co předvádí. Přišel třeba na trénink a místo boxu si šel házet s míčem na koš,“ popisuje česká jednička v supertíze Ondřej Pála.

Jenže Kličko, který s bratrem Vladimirem (šampion WBO a IBF) drží tři ze čtyř významných titulů v těžké váze, soka ani přes tuto pověst nepodcení. „Jsem v životní formě. Ukážu, že mi titul patří právem,“ říká 39letá hvězda před šestou obhajobou titulu.

Vyprodaná aréna v Kolíně nad Rýnem pojme 19 tisíc diváků a vedle Klička uvidí i českého bijce Luboše Šudu přezdívaného „Pitbull“. Ten změří síly s britskou jedničkou Olou Afolabim. Ve hře bude dílčí titul organizace WBO.

„Je to šance ukázat se před největšími promotéry. Nejsem favorit, ale to není ani Solis. Byl bych rád, kdybychom oba překvapili,“ věří Šuda, jež má ve váze do 91 kilogramů bilanci 23 výher, 4 prohry a 1 remíza.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud