23. května 2011 • 16:24

Pavelec by mohl chytat i na hokejbalovém MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Ondřej Pavelec je v širší nominaci českých hokejbalistů na mistrovství světa v Bratislavě. Ve slovenské metropoli byl na přelomu dubna a května jednou z hlavních opor hokejové reprezentace, která získala světový bronz, a brzy by mohl na zimním stadionu Ondreje Nepely bojovat i na dalším vrcholném šampionátu.



"Nominace hokejového brankáře byla osobně předjednaná už nějakou dobu a nyní se řeší její podrobnosti," uvedl na oficiálním webu Českomoravského svazu hokejbalu vedoucí reprezentačního týmu Adam Karnet.

V širším výběru jsou ještě další tři gólmani - Leoš Gerlich z Kert Parku Praha, Lukáš Heczko z Třince a Jan Jirotka z Kladna.

Vedle Pavelce jiný hokejista v širší nominaci není. "Je to jenom další střípek naší filosofie, se kterou jsme k volbě hráčů přistoupili. Dostat se na mistrovství světa je pro hráče odměnou za tvrdou práci, kterou hokejbalu obětovali," doplnil Karnet.

"Samozřejmě k nám přicházejí dohady o tom, že jiné týmy s hokejisty šetřit nebudou, my jsme ale přesvědčeni, že mistrovství světa v hokejbalu je akcí pro hokejbalisty - a máme naprostou důvěru v kvalitu našich hráčů. Zápasy se nevyhrávají polohokejovou soupiskou, ale nasazením a prací na hřišti."

Světový šampionát se odehraje od 19. do 25. června a čeští hokejbalisté obhajují titul z domácího šampionátu z roku 2009.

Širší nominace českých hokejbalistů na MS v Bratislavě:
Brankáři: Leoš Gerlich (Kert Park Praha), Lukáš Heczko (Třinec), Jan Jirotka (Kladno), Ondřej Pavelec (bez angažmá),
obránci: Radek Honický, Tomáš Kudela, Jan Příhoda, Tomáš Rejthar (všichni Kladno), Jan Hrabica, Michal Chmel (oba Hradec Králové), Tomáš Hák (Pardubice), Miroslav Růžička (Ústí nad Labem), David Tyburec (Vlašim), Jan Pospíšil (Most),
útočníci: Jan Bacovský, Jan Bílý, Petr Chmel, Pavel Kubeš, Petr Novák (všichni Hradec Králové), Lukáš Hudeček, Libor Topolánek, Michal Trčka, Tomáš Wróbel (všichni Kladno), Ondřej Kejř, Michal Průcha, Adam Roušal (všichni Plzeň), Martin Kruček, Lukáš Plzák (oba Kert Park Praha), Aleš Kypet (Most), Lukáš Soukup (Ústí nad Labem).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud