2. února 2012 • 15:58

VIDEO: Freeride s českým esem Robinem Kaletou na vlastní kůži

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

PÁTEČNÍ MAGAZÍN | Freeride má nálepku nebezpečného sportu. Během lyžování ve volném terénu každý rok zahyne několik lidí. Sport Magazín však díky absolvování kempu s českým esem Robinem Kaletou poznal, že když se dodržují pravidla, je jízda v prašanu mimo sjezdovky velmi bezpečná a přitom pořádně zábavná aktivita.



Podstatou freeridu nejsou jen obří skoky a jízda brutálním terénem. Tyto kousky si mohou dovolit jen ti nejlepší včetně Robina Kalety, s nímž Sport Magazín absolvoval týdenní kemp ve švýcarském Engelbergu. Vedle toho zvládne oblouky ve volném terénu každý, kdo nemá problém na průměrně prudké sjezdovce.

„Snažím se ukázat lidem, že freeride je pro každého, pokud znáte hory a své možnosti. Nejde jen o extrémní sjezdy a skoky ze skal. První krůčky se dají absolvovat poměrně bezpečně i v okolí sjezdovek.

Pokud se ale chcete vydat dál a zažít opravdové vzrušení z dobrodružství, chce to zkušenosti nebo odborné vedení,“ říká Kaleta, vystudovaný právník a aspirant na horského vůdce, jenž našel seberealizaci ve volném terénu.

Obránce hokejové Sparty David Kočí poskytl velký rozhovor Sport Magazínu Obránce hokejové Sparty David Kočí poskytl velký rozhovor Sport MagazínuFoto Sport

Týden pod jeho dohledem například odpověděl na otázky, proč si všichni freerideři tolik pochvalují jízdu v prašanu a co se potřeba udělat k tomu, abyste mohli sjíždět prudké svahy, které se normálně bojíte sejít pěšky. Vedle toho každý účastník zjistil, jak se bezpečně pohybovat v horách, jaké mít vybavení, či jak se vyhnout lavinám, které se dají strhnout opravdu velmi lehce.

Vše o freeridu včetně rozhovoru s Robinem Kaletou čtěte v pátečním Sport Magazínu.

Co také najdete uvnitř pátečního Sport Magazínu:

- HRACÍ KARTA pro 2. kolo milionové hry Trezor

- rozhovor: trenérský ras Felix Magath

- rozhovor: hokejový bijec David Kočí

- uniklo z facebooku: Tomáš Berdych

- sportovní hračky: fotbalový míč Nike Seitiro

- můj styl: Zuzana Hejnová

- auto: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI

- kvíz v novém: pro opravdové machry!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud