13. června 2012 • 13:53

Zahájení olympiády doprovodí ovce, kozy i kachny

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oscarový režisér Danny Boyle odhalil další detaily výjimečného spektáklu, který chystá pro slavnostní zahájení olympijských her v Londýně. Ceremoniál začne poctou anglickému venkovu a kulisy mají být dokonalé. Na Olympijském stadionu vyroste louka, po které se budou prohánět kozy, ovce, kachny a spousta dalších zvířat.



Zelený a hebký jako anglické výšiny z básně Jerusalem básníka Williama Blakea má být start slavnostního ceremoniálu, který v pátek 27. července zahájí olympijské hry v Londýně.

Show se kromě desítky tisíc dobrovolníků zúčastní taky dvanáct koní, tři krávy, dvě kozy, deset kuřat, deset kachen, sedmdesát ovcí a tři ovčáčtí psi. Zajímavý výjev doprovodí svou produkcí elektronická kapela Underworld, která pro Boyleův film Trainspotting stvořila hit Born Slippy.

Boyle považuje slavnou Blakeovu symbolickou báseň za emblém Angličanství a v jejím stylu hodlá svou zem ukázat světu. Během ceremoniálu režisér využije tři tisíce kusů kulis a 23 000 kostýmů.

Očekává se, že zahájení olympiády bude po celém světě sledovat miliarda lidí, která uvidí show s názvem Ostrovy zázraků, což je odkaz na hru Bouře od Williama Shakespeara.

Ceremoniál zahájí sedmadvacetitunový zvon, který byl před 442 lety ulitý ve slévárně Whitechapel, odkud pochází také londýnský Big Ben i Zvon svobody ve Filadelfii. Na závěr vystoupí bývalý člen Beatles Paul McCartney.
 Očekává se také, že součástí show bude klip, v němž bude účinkovat anglická královna Alžběta II. spolu s hercem Danielem Craigem, představitelem filmového Jamese Bonda.

V současnosti holé stromy se v době olympiády změní v pořádně zarostlý park
V současnosti holé stromy se v době olympiády změní v pořádně zarostlý park

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud