František Prachař
6. prosince 2013 • 19:54

VIDEO: Vémola se před bojem vážil nahý! Kvůli hubnutí sotva stál na nohou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj v kleci ho čeká až v sobotu večer, ale důležitý zápas vyhrál už nyní. Elitní bojovník MMA Karlos Vémola, který se utká v sobotu 7. prosince (od 19.30 v pražském Hotelu Clarion) s Tomášem Kuželou na akci GCF 26, si hodně vytrpěl při shazování váhy. Aby se český lídr zápasů v kleci vešel do limitu 84 kg, musel si sundat trenýrky a stoupnout si na váhu nahý.



Terminátor v kleci – díl druhý. MMA se připravuje na velkou podívanou. Už v sobotu se uskuteční v pražském hotelu Clarion turnaj GCF 26, jehož hlavní hvězdou bude tvrďák Karlos Vémola. Jediný Čech, který zápasil v prestižní americké UFC, před měsícem uškrtil do bezvědomí ve strhující emocionální bitvě Petra Knížete a nyní se chystá na další sousto jménem Tomáš Kužela.

Vemola a Kužela před zápasem GCF MMA
Video se připravuje ...

Vyprodaný galavečer měl hodně zajímavou předehru. Vémola, který obvykle váží sto kilo, se hodně vyčerpal při hubnutí do limitu 84 kg. Sotva stál na nohou, a když vlezl na certifikovanou váhu, musel si sundat i trenýrky, aby splnil předepsanou hmotnost.

„Už jsem měl letos hodně zápasů a hodně jsem shazoval, takže budu chtít zápas ukončit rychle, abych se tam netrápil celých pět kol,“ uvedl bijec s bilancí 11 výher, 4 prohry.

Česká jednička MMA proti sobě bude mít podceňovaného, ale velmi zkušeného borce. Kužela sice prohrál poslední tři duely, ale na kontě má 40 soubojů v kleci, z nichž 21 vyhrál, několik i proti borcům ze širší světové špičky. Vedle toho mnohokrát nastoupil proti evropské elitě a obvykle se postaral o atraktivní podívanou.

„Soupeř je hodně technický, takže nesmím udělat chybu. Vím, že Kužela má třikrát víc zápasů než já a uznávám jeho kvality. Asi mě nebude honit po ringu, ale nesmím udělat chybu,“ tvrdí Vémola, jehož sok se hodlá porvat o životní šanci.

„Je to pro mě příležitost, nemám co ztratit, dobře jsem se připravil a je pro mě čest s Vémolou zápasit. Uvidím, co takový zápasník se zkušenostmi z UFC umí a jestli na něj alespoň trošku mám. Mám respekt k tomu, co ukázal, ale do zápasu půjdu bez respektu a pokusím se ho utahat, jinak to nejde,“ říká Kužela.

„Karlos je velký favorit, ale už v mnoha sportech jsme byly svědky toho, že se zrodilo obrovské překvapení, tak proč by se nemohlo zrodit tady?,“ ptá se hlavní promotér GCF Michal Hamršmíd. „Tomáš sice poslední zápasy prohrál, ale vzhledem ke své minulosti je nejadekvátnější soupeř, jakého dnes může Vémola mít.“

Galavečer GCF nabídne celkem osm zápasů, z toho tři z nichbudou o český titul. Zajímavou podívanou, kdy se bude ve vzduchu snášet tvrdé k.o., nabídne i bitva v polotěžké váze mezi 21letým Jiřím Procházkou a o 15 let starším veteránem bojových sportů Martinem Šolcem. (4-2).

vážení bojovníku GCF
Video se připravuje ...

Třetí boj o pás šampiona obstará talentovaná a dosud neporažená těžká váha Viktor Pešta z Penta Gymu Praha a Lukáš Ťupa z Pardubic. Z programu naopak vypadl duel Josef Král vs. Patrik Kincl z důvodu zranění plotýnky prvně jmenovaného.

„Podle startovní listiny to vypadá, že by to skutečně mohl být turnaj roku, protože až na pár výjimek tu jsou skutečně nejlepší čeští bojovníci a Vémola tomu dodává potřebnou atraktivitu,“ dodává Hamršmíd.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud