10. března 2014 • 13:58

Šok v NFL! Vydělal miliony dolarů, v 26 letech ukončil kariéru

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Kuchtův gól hlavou byl odvolán kvůli ofsajdu
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Nestává se to často, aby sportovec v nejlepších letech ukončil profesionální kariéru. Americký fotbalista z NFL Rashard Mendenhall tak učinil v 26 letech! Proč? "Už nechci riskovat svoje zdraví kvůli zábavě," vysvětluje.



Rashard MendenhallFoto profimedia.cz
Do NFL vstoupil teprve před šesti lety. Pittsburgh Steelers si running backa Mendenhalla vybrali v prvním kole draftu. Za rok se stejným týmem vyhrál Super Bowl.

"Měl jsem úspěchy. Také jsem cestoval po celé zemi, podíval se do Evropy. Poznal spoustu skvělých lidí. Mám pocit, že jsem dosáhl snad všeho," uvedl Mendenhall s ohledem na krátkou kariéru. "A taky jsem za tu dobu vydělal spoustu peněz," netají.

Jen za poslední sezonu, kterou odehrál Za Arizonu Cardinals, mu přistálo na účtě 2,5 milionu dolarů (v přepočtu asi 49 milionů korun).

"Byla to zábava, svůj čas v NFL jsem si užil. Ale už nechci ohrožovat svoje zdraví kvůli zábavě," naznačil Mendenhall jeden z důvodů předčasného konce. Patrně narážel na dva roky staré zranění křížových vazů v kolenu.

"Lidé byli z mého rozhodnutí v šoku. Ptali se, proč končím. Že mi je teprve 26 let a že se vzdávám milionů dolarů... Vždycky jsem byl profesionál, ale nejsem bavič. Nikdy jsem nebyl," pokračuje Mendenhall.

Nelíbí se mu, že se americký fotbal proměnil v show, ve které se hodnotí úspěchy podle statistik a bodů ve fantasy hrách. "Je to úplně něco jiného než to, v čem jsem vyrůstal," zlobí se.

Nyní plánuje žít svobodně. Chce cestovat a psát. "Budu sám sebou, aniž bych reprezentoval ligu, klub nebo město. Půjdu za svými sny," těší se Mendenhall.

Rashard MendenhallFoto profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud