František Suchan
1. dubna 2014 • 16:51

Mistrovství světa ve stopování. Tři kamarádi chtějí ovládnout Evropu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V jejich jednotlivých oborech byste jim možná stačili. Dohromady ale tvoří unikátní celek, který hodlá dobýt Evropu. S plechovkou v ruce… Trojice sportovních nadšenců z Vysoké školy ekonomické se jako jeden ze stovky týmů světa koncem týdne pustí do pouti kontinentem. Z místa A na místo B jim pomůže zásoba energetických drinků a podpora fanoušků. Nic víc.



Přesvědčili, že mají nápady i tah na branku. Ostatně, bývalý prvoligový hokejista Jakub Dušek, futsalista se zkušenostmi z nejvyšší soutěže Martin Panulin a závodní běžkař, adventure racer a vicemistr republiky v survivalu Petr Paseka, jsou ze svých sportů zvyklí poprat se s konkurencí.

A že tentokrát bylo obojího třeba už od začátku. Jen zaujmout motivačním videem a dostat se mezi vyvolené týmy pro nevšední závod, který má na svědomí značka Red Bull, znamenalo solidní fušku. To hlavní teprve přijde. Až v pátek trojka z VŠE, která si říká Happy Three Friends, vyrazí z Vídně, nebude mít u sebe nic. Mobil, peníze… Nic. Jen 24 plechovek energy drinku, které musí měnit za způsob dopravy. Tak, aby se partička dobrodruhů ukázala na alespoň šesti checkpointech různě po Evropě a do týdne se zvládla dostat do Berlína.

„To samo o sobě bude sportovní výkon jako bejk. Bereme to jako mistrovství světa ve stopování,“ usmívá se Dušek, svého času nadějný útočník hokejové Poruby či Orlové.

V rámci akce Can You Make It? teď zažije jiné bodování, než na jaké byl zvyklý z ledu. „Ale i tady je potřeba invence. Hodnotit se budou způsoby přepravy, kde budeme vymýšlet nejrůznější kraviny. Musíme zkusit někoho uplatit plechovkami, aby nás svezl, cestovat na kolech nebo i v nákupních vozících. Čím víc způsobů, tím víc bodů,“ líčí.

Trojice sportovních nadšenců z Vysoké školy ekonomické se jako jeden ze stovky týmů světa koncem týdne pustí do pouti kontinentem. Z místa A na místo B jim pomůže zásoba energetických drinků a podpora fanoušků Trojice sportovních nadšenců z Vysoké školy ekonomické se jako jeden ze stovky týmů světa koncem týdne pustí do pouti kontinentem. Z místa A na místo B jim pomůže zásoba energetických drinků a podpora fanouškůFoto Red Bull/Lukyn Wagneter

Body bude trojka sbírat za každý použitý dopravní prostředek, deset kilometrů jízdy, dosažený checkpoint ale i za „lajk“ na stránce, kam bude svou pouť zaznamenávat kamerou. „Třeba jedni Filipínci už mají asi o 700 lajků víc než my, což znamená, že bychom teď museli nacestovat o sedm tisíc kilometrů víc než oni, abychom je dohnali,“ vysvětluje Dušek.

Z Česka jdou do soutěže jen dva týmy, nicméně Happy Three Friends si věří, že můžou v nabité konkurenci uspět, třeba i díky své sportovní minulosti. „Pasič“ Paseka prý totiž ví, jak zvládnout i pár dní na cestě beze spánku, „Maťo“ Panulin zvládne veškeré atletické vylomeniny… „A já jsem takový polouniverzál,“ směje se Dušek.

Fanděte jim. A když je podpoříte na jejich profilu, pomůžete jim i vy. Že se u jejich jedinečného cestování pobavíte, o to se nemusíte bát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud