15. října 2014 • 12:46

Útěk ze stupňů vítězů! Královnu gymnastek vylekala včela

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Sedmnáctiletá Američanka Simone Bilesová se s čtyřmi zlatými medailemi stala královnou světového šampionátu sportovních gymnastek v čínském Nan-ningu, oslavu na stupních vítězů si ale moc neužila. Z kytice pro vítězku na ni zaútočila včela a polekané gymnastka ze stupňů radši utekla.



Místo, aby jako čerstvá šampionka víceboje důstojně mávala publiku, předvedla americká gymnastka Simone Bilesová na stupních na první pohled šílený tanec. Poté, co dostala k medaili malou kytici, začala jí rozčileně mávat kolem sebe. Brzy dokonce seskočila ze stupňů a nakonec puget odhodila na zem a skočila do bezpečí na stříbrný stupínek k Rumunce Iordachevové.

Simone Bilesová se bránila útoku včely přímo na stupních vítězůFoto EPA
Jak se ukázalo, za všechno mohla včela, která z kytice vylétla a začala mistryni světa ohrožovat. Když ale květiny odhodila, včela pak začala ohrožovat další Američanku Kylu Rossovou, která stála na bronzovém stupínku.

„Snažila jsem se tu včelu setřást, protože mě pronásledovala. Pak šla po Kyle. Je mu to tak líto...“ řekla Bilesová.

Pouhých 145 centimetrů vysoká Bilesová získala na světovém šampionátu zlaté medaile v družstvech, ve víceboji, na kladině i v prostných. Navíc vybojovala stříbro na přeskoku a stala se nejúspěšnější závodnicí mistrovství světa.

Za obhajobu vícebojařského zlata se rodačka z texaského Springu může těšit na velkolepý dárek. Otec jí totiž za titul slíbil vybudovat vlastní tělocvičnu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud