12. listopadu 2014 • 14:52

Pán K.O.len. Bojovníka MMA Procházku čeká další test

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve dvanácti zápasech se dostal jen jednou dál než za hranice prvního kola. Proto patří bojovník MMA Jiří Procházka k největším lákadlům českých zápasů v kleci. Muž, který ukončil dva ze tří posledních zápasů brutálním naskočeným kolenem, bude opět v akci už tento pátek. V brněnském Bobycentru se utká na akci GCF Challenge: Cage Fight 5 (od 19.00) s neporaženým Srbem Darkem Stošićem.



Jiří Procházka je už rok šampionem organizace GCF, největšího pořadatele zápasů v kleci na českém území. Král váhy do 93 kilogramů má vynikající bilanci 10 výher, 2 prohry. V posledních duelech navíc knockoutoval hlavní domácí konkurenty Martina Šolce s Tomášem Penzem, když je poslal shodně k zemi přesným naskočeným kolenem.

Zápasy muže s přezdívkou „Denisa“ patří k těm nejatraktivnějším, ale jelikož mu momentálně v Česku došli soupeři, bude jeho páteční představení na domácí půdě v Brně doprovázet zahraniční protivník. Srb Darko Stošić vyhrál všech šest svých dosavadních soubojů.

„V Brně se mi zápasí dobře. Už to tam znám, bude to už můj čtvrtý zápas v Brně. Cítím se tam dobře, mám podporu od fanoušků a lidí okolo,“ vzkazuje Procházka, který je velkým favoritem a očekává se od něj další triumf před limitem.

Hvězda brněnského Jetsaam Gymu patří k několika málo Čechům, kteří mají reálnou šanci prosadit se v zahraničí. I proto má už nyní 24letý bojovník domluvený další duel. Ten se uskuteční 20. prosince v Moskvě proti domácímu Michajlu Mochnatinovi (6 výher, 1 prohra).

Brněnské Bobycentrum uvidí celkem devět zápasů MMA a představí se i zmíněný veterán Šolc. Po prohře v jednom z nejlepších duelů na českém území byl kvůli zranění rok mimo hru. Pokud ale nyní porazí Slováka Michala Těššíka, má velkou šanci na odvetu se šampionem Procházkou.

V oktagonu (osmihranné kleci) bude i talentovaný Jan Gottvald (rovněž 93 kg), jenž letos v září vybojoval na amatérském mistrovství světa v Bělorusku bronz. Ten byl zároveň první medailí z mezinárodních šampionátů pro Česko ve Světové asociaci WMMAA.

Vstupenky na akci jsou k dostání v síti Ticketstream a v den konání přímo na místě. Další informace o akcích GCF najdete na www.gcfmma.cz.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud