11. prosince 2014 • 17:15

Sportovci si sami vybrali královnu. Jedničkou je Sáblíková

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

SPORT MAGAZÍN | Vítěz tradiční novinářské ankety Sportovec roku 2014 bude odtajněn až 22. prosince. Sami sportovci ale svojí jedničku zvolili už v pátečním Sport Magazínu. V prestižním hlasování, které trvá už pět let, si 50 zástupců sportovní honorace určilo vlastního vládce. Jak poznáte z obálky, v letošním veleúspěšném roce všechny předčila olympijská šampionka v rychlobruslení Martina Sáblíková.



Olympijský triumf na pětikilometrové trati, stříbro na trojce, k tomu bronz z mistrovství Evropy ve víceboji a triumf ve Světovém poháru na dlouhých tratích. Důvody, proč je letos Martina Sáblíková nejlepší ze všech podle samotných sportovců.

V anketě, v níž si sportovci volí vlastního Sportovce roku, měla letošní královna více než zdatné konkurenty. Přesto byla jednoznačně nejčastěji zmiňovaným jménem.

Zajímá vás, koho daly na hlasovací lístek Eva Samková či Barbora Špotáková? Kdo je na prvním místě ve výběru gólmana Petra Čecha ? Který sportovec zvolil na první místo sám sebe, a kdo zase vůbec nehlasoval pro Martinu Sáblíkovou? A jaký hendikepovaný zástupce má v pořadí stejně bodů jako opora Sparty David Lafata ? To vše se dozvíte v pátečním Sport Magazínu.

Porota byla složena z největších hvězd i ze zástupců okrajových a netradičních disciplín. Zatímco u některých sportovců se projevil smysl pro zodpovědnost a vyplnili hlasovací lístky obratem, další odpověděli kvůli nabitému programu, dovoleným a zahraničním soustředěním na poslední chvíli, nebo vůbec.

Do druhé kategorie patřili i olympijská vítězka ve veslování Mirka Knapková a zápasník MMA Viktor Pešta, který jako teprve druhý Čech v historii pronikl do americké UFC. Oba své hlasy poslali až po uzávěrce. Proto vám jejich volby, které ukazují, jak široké bylo spektrum názorů, nabízíme již nyní.

Titulní strana Sport Magazínu Titulní strana Sport MagazínuFoto Sport

Jak hlasovali vybraní sportovci

Mirka Knapková, veslování (olympijská vítězka)

1. Martina Sáblíková (rychlobruslení)

2. Eva Samková (snowboardcross)

3. Ondřej Moravec (biatlon)

4. Petra Kvitová (tenis)

5. Gabriela Soukalová (biatlon)

6. Josef Dostál (rychlostní kanoistika)

7. Ondřej Synek (veslování)

8. Barbora Špotáková (atletika)

9. Lukáš Krpálek (judo)

10. Martin Fuksa (rychlostní kanoistika)

Viktor Pešta, MMA (zápasník v UFC)

1. Adam Ondra (sportovní lezení)

2. Tomáš Slavík (fourcross)

3. Eva Samková (snowboardcross)

4. Radek Jaroš (horolezectví)

5. Jaromír Jágr (hokej)

6. Ondřej Moravec (biatlon)

7. Lukáš Konečný (box)

8. Libor Podmol (freestyle motokros)

9. Ondřej Hutník (thajský box)

10. Dan Menšík (slackline)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud