Ivana Jakoubková
16. června 2015 • 17:50

Kdo se ve sportu nejvíc prodá? Holka z plakátu, Neymar i Hamilton

Vstoupit do diskuse
0
  • Eugenie Bouchardová si vyhřívá na žebříčku mediálního zájmuEugenie Bouchardová si vyhřívá na žebříčku mediálního zájmuFOTO: Sport

    Který sportovec bude vbrzku vydělávat obří sumy, čí bankovní konto rychle poroste? K tomu nestačí „jen“ zářit na sportovním poli. Důležité je umět svůj úspěch prodat. Podle britského měsíčníku SportsPro je to jasné. V tomto směru nikdo nemá na kanadskou tenistku Eugenii Bouchardovou. Britský magazín, zabývající se obchodem a finančními aspekty sportu, sestavil už pošesté seznam 50 nejlépe marketingově využitelných sportovců světa. Kdo je v čele?

  • 1. Eugenie Bouchardová (tenis)

    Žebříčku pro letošní rok vévodí jedenadvacetiletá Kanaďanka Eugenie Bourchardová. Oproti loňsku poskočila o třináct míst a za šest let, co SportsPro žebříček sestavuje, je první ženou v jeho čele. 

    A to všechno i přes to, že letos se jí na kurtech vůbec nevede a vypadla z první desítky světového žebříčku. Ještě nikdy nevyhrála grandslamový turnaj, nejblíž k tomu měla loni ve finále Wimbledonu, to jí ale překazila Petra Kvitová. Pár semifinálových bitev už má ale za sebou, a to se počítá. Je mladá, krásná, říkají jí „holka z plakátu“. Manažeři v ní vidí velký potenciál, prý je jen otázkou času, kdy naplno prorazí.

    Kanaďanka Eugenie Bouchardová na turnaji v Indian Wells Kanaďanka Eugenie Bouchardová na turnaji v Indian WellsFoto Reuters/Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

  • 2. Neymar (fotbal)

    Bouchardové těsně šlape na paty o dva roky starší hvězda fotbalové Barcelony, loni sedmý Neymar. Brazilec dokonale využil první rok svého angažmá v Barceloně a pomohl jí ke slavnému „treble“.

    NeymarFoto EPA

  • 3. Jordan Spieth (golf)

    Pomyslný bronz pro sebe urval golfista Jordan Spieth. Jedenadvacetiletý mladík šokoval, když s přehledem vyhrál Masters v Augustě. Pro Američany je dokonalým protipólem evropské hvězdy Roryho McIlroye a slibuje, že úspěšně ponese americkou vlajku po Tigeru Woodsovi.

    spiethFoto Reuters

  • 4. Lewis Hamitlon (Formule 1)

    Dvojnásobný šampion F1 Lewis Hamilton loni žebříčku dominoval. Letos je „jen“ pátý, ale co na tom? Třicetiletý Brit mezitím po dlouhých šesti letech dobyl titul mistra světa a s Mercedesem uzavřel nový, mamutí kontrakt. Je nejlépe placeným pilotem F1 a není vidět jen za volantem. Na sociálních sítích je ho plno, miluje módu a zkouší to i v nahrávacích studiích.

    Lewis HamiltonFoto Reuters

  • 5. Missy Franklinová (plavání)

    Když americká televizní stanice NBC spřádala plány na vysílání olympijských her v Riu de Janeiro, prvních na americkém kontinentu po dvaceti letech, všem bylo jasné, že jejich tváří bude Missy Franklinová. Nikdo nepochybuje, že čtyřnásobná vítězka z Londýna a majitelka šesti zlatých z mistrovství světa 2013, bude i novou reklamní hvězdou.

    franklinFoto profimedia.cz

    Jak SportsPro tvoří žebříček?
    Kritérii jsou věk, výdělky, význam pro domácí trh, charisma, ochota být využíván v reklamách a v neposlední řadě všeobecná oblíbenost. Není pochyb o tom, že každý sportovec,který se na seznamu ocitne, obstojí ve většině těchto kritérii. Všichni do jednoho patří ke špičce ve svém sportu, což je samozřejmě také velmi důležité. 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud