14. července 2015 • 15:08

Kamikaze bikera Slavíka k výkonům na hraně nakopne muzika!

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Slavík je borec. Jako elitní MTB biker, několikanásobný mistr světa a momentálně nejrychlejšího foucrossař světa předvádí jak na svazích, tak v křivolakých uličkách měst výkony, při kterých vám jen jejich sledování obrací žaludek naruby. Zjistili jsme, co stojí za jeho přípravou a k našemu překvapení  je to prý z velké části muzika.



Stal jste se novým ambasadorem chytrého rádia Youradia, které hraje proud muziky podle zvolené nálady. Jak moc je pro vás hudba v životě a při sportování důležitá?

Popravdě je to jeden z nejdůležitějších faktorů a to nejen v rámci tréninku, abych podal lepší výkony, ale především abych se namotivoval před samotným závodem. Posledních deset let, pokud mě uvidíte se rozehřívat v depu před závodem, tak vždy se sluchátky na uších. Hudba pro mě strašně moc znamená a je pro mě nenahraditelná, jak v osobním životě, tréninku i samotném závodění. Když mi na startu při představování jezdců pustí mojí písničku oblíbenou, tak vím, že tento závod nenechám na kopci úplně vše! 

Běžci používají na svoje tréninky muziku s pravidelným rytmem, její BPM samozřejmě závisí na délce běhané tratě a kondici běžce, ale jak je to ve sportu, jakým je fourcross? Jaký typ muziky je pro takové, z mého laického pohledu, divoké tréninky vhodný?

Můj trénink je hodně pestrý, takže když se mi jedná o regenerační vyjížďky a běh, tak používám hudbu s pravidelným rytmem. Člověk se na tom krásně zasekne a hodiny na trenažéru pak ubíhají úplně jinak. Když se bavíme o fourcrosse, tak tam 100% tvrdší hudba, která dokáže člověka odvázat, namotivovat tak, aby se mu to z toho kopce “pouštělo” lépe. Samozřejmě to někdy může být u některých jezdců na škodu, ale já za svoji kariéru už vím, co si můžu/nemůžu dovolit. Ve finále ale poslouchám opravdu široký spektrum hudebních žánrů, které si pouštím za určitých situaci jako dlouhé cesty v autě, při odpočinku, při grilovačkách, při mechanikování kola. Vše je pro takový rituál a pro vše mám něco jiného a to mě baví! 

Platí to obecně a nebo je to váš specifický hudební vkus? Asi tušíte, jakou muziku poslouchají vaši kolegové-fourcrossaři.

Tohle bych řekl platí u většiny jezdců. Samozřejmě s každou generací jezdců se mění i hudební styl a často slychám od jiných většinou mladších jezdců provařené fláky z rádia, drum n´ bass a jiné parády, který já konkrétně na trénink neupřednostňuji, ale respektuju je.

Foto Youradio

V čem vidíte výhody Youradia?

Super vzhled, přehledná nabídka, rychlé ovládání a neomezené možnosti. Každý si vybere to svoje a ještě přitom objeví při shufflu nové kapely.

Jakou hudební náladu jste na Youradiu vyzkoušel a můžete doporučit?

Nejvíc bych doporučil Rockový budíček, Fitko a Nej Metal. Výběry jsou super!

Na konci července se bude konat šampionát ve fourcrossu v Jablonci nad Nisou, který pořádáte. Na co se návštěvníci akce mohou těšit?

Jedná se o nejextrémnější a největší fourcrossovou show na světě. Název nese JBC 4X Revelations a je součástí nejprestižnjšího seriálu světové série 4X Pro Tour. Rychlost, obří skoky, drsné pády, souboje loket na loket a světová špička! Diváci se mohou těšit na 100 TOP profesionálů z celého světa, exhibici letky Red Bull Flying Bulls, skvělý doprovodný program, soutěže, nabušená warm up a afterparty se 7 Dj’s a 9 kapel z ČR i zahraničí na dvou různých stages. Datum kvalifikace + warm up party 24.7.2015 a hlavní závod + afterparty 25.7.2015. Doraž a nebudeš litovat! Více info www.jbc4xrevelations.com nebo FB www.facebook.com/jbc4xrevelations

Měli byste v sobě dost odvahy (nebo šílenosti) zkusit to, co Tomáš v Chile?

Články odjinud


Články odjinud