16. května 2016 • 18:00

Moderní SKI-GOLF. Češi přivezli z šampionátu v Rakousku dvě zlaté!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za nádherného počasí se v rakouském středisku Kaprun / Zell am See uskutečnilo 13. mistrovství světa v moderní sportovní kombinaci SKI-GOLF, kdy soutěží skigolfisté v obřím slalomu a následně hrají dvě golfová kola. Absolutní vítězkou v kategorii žen se stala teprve šestnáctiletá česká závodnice Tereza Koželuhová.



V minulosti se závodu zúčastnili jak špičkoví lyžaři (nejznámější Bode Miller nebo Patrik Järbyn, loňský vítěz a trojnásobný medailista z mistrovství světa ve sjezdovém lyžování), tak i profesionální golfisté – účastníci Evropské tour.

Mezi zástupci 18 zemí chtěla uspět i česká výprava, která spoléhala zejména na Evu Koželuhovou, mistryni světa a několikanásobnou vicemistryni, dále na překvapení z mistrovství republiky, její sestru Terezu a dva golfové profesionály Jiřího Jandu a Petra Kabáta. Na umístění na stupních vítězů pomýšlel i český tým ve složení: dva výše jmenovaní, Dalibor Manďák (mistr ČR 2016), Jan Schovánek a Borek Zakouřil (účastník světového poháru v lyžování), smíšené páry Eva Koželuhová – Patrik Järbyn, Tereza Koželuhová – Jiří Janda.

Při závěrečném ceremoniálu se české naděje potvrdily a naši zástupci se na podiu objevili vícekrát. Absolutní vítězkou v kategorii žen se stala teprve šestnáctiletá Tereza Koželuhová, která v neuvěřitelně vyrovnané soutěži s vynikající golfovou částí porazila o dvě rány svoji sestru Evu a o další jednu ránu Španělku Emmu Cabreru Bello, účastnici Ladies European Tour , sestru předního světového profesionál Rafaela Cabrery Bella a překvapivě velmi solidní lyžařku.

Sestry jely prakticky shodné lyže (4 setiny pro Terezu), necelé 3 sekundy před Emmou. První golfový den (start v 7 h – 3 °C) hrály obě sestry +5, kdy po čtvrté jamce měly shodně +3, Španělka –1 a snížila odstup na pouhé dvě rány. Druhý den přinesl neuvěřitelné golfové výsledky, a přitom velmi vyrovnané. Tereza zahrála vynikajících –2 (po 9 jamkách dokonce –4), Eva stejně výborný výkon – šla hřiště v paru a Cabrera Bello –1. Pro českou republiku dvě mistryně světa – Tereza (juniorka) v absolutním pořadí a sestra Eva v hlavní ženské kategorii.

Obě sestry získaly pódiové umístění i v soutěži párů: Tereza s Jiřím Jandou skončili druzí a Eva s Patrikem Järbynem byli třetí, když vyhrála dvojice Emma Cabrera Bello – Michael VonBank. (Rak.)

Vynikající 3. místo v kategorii PRO získal Petr Kabát, kdy po tradičně výborných lyžích zahrál 1. den hřiště v paru a mohl pomýšlet i na titul a pódiové umístění v absolutní klasifikaci. Druhý den přinesl Petr  po menším zaváhání +7 a bylo z toho výborné 3. místo. O pouhé 4 desetiny bodu skončil 4. po perfektním golfu +2 a –2 Jiří Janda.

Do medailové sbírky přispěl po vyrovnaných výkonech 3. místem Josef Novák (Masters 2). Český tým obsadil 4. místo., když nestačil na týmy z Německa, Rakouska a Švédska.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud