26. června 2017 • 08:35

Největší přehlídka tanků na světě: naživo i ve virtuální realitě

Autor: iSport.cz
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V anglickém Bovingtonu poslední víkend v červnu proběhla masivní přehlídka moderních tanků i těch historických nejen z první a druhé světové války. Dvacet tisíc nadšených fanoušků si zblízka prohlédlo vojenskou techniku a vidělo i simulaci boje britských a amerických jednotek proti nacistům.



Tankové muzeum na jihu Anglie se pyšní největší sbírkou vojenské techniky na světě. Vystaveny má mimo jiné i dlouho nebezpečné německé tanky Tigery z druhé světové války i moderní Challenger 2 britské armády.

K vidění byl také slavný tank Sherman M4A3E8 Easy-Eight, který před pár lety proslavil film Železná srdce a hlavní roli ztvárnil Brad Pitt. I tento film dostal v muzeu svůj prostor stejně jako celosvětová hra World of Tanks od firmy Wargaming (World of Tanks je na PC, konzolích a hraje jej aktivně více než 100 miliónů lidí. V ČR jde o jednu z nejpopulárnějších her vůbec).

Tankfest 2017 v anglickém Bovingtonu.
Tankfest 2017 v anglickém Bovingtonu.

Wargaming zde uspořádal konferenci a bylo možné si vyzkoušet samotnou hru i rozšířenou virtuální realitu, díky níž si návštěvníci mohli v prázdném prostoru prohlédnout i vzácný tank Sturmtiger, kterých bylo vyrobeny všehovšudy osmnáct kusů.

Virtuální realitu opatřily speciální brýle Hololens od Microsoftu či telefony podporující technologii Google Tango.

Články odjinud


Články odjinud