9. září 2017 • 12:06

Bojovník Uherka se vydal na squashovou misi do Asie a Austrálie

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestý nejlepší český hráč odletěl do Malajsie. Cílem je vyhrát titul na squashovém turnaji PSA. Ondřej Uherka své aktuální turné nezačal vůbec špatně! V Kuala Lumpur podlehl až v semifinále domácímu hráči Mohd Syafiqu Kamalovi. „Je to mé druhé semifinále na turnajích světové série PSA, cením si toho,“ dodal Uherka, rodák z Uherského Hradiště. Nyní ho čeká přesun do Austrálie, pak se vrátí znovu do Malajsie.



Uherka už šest let studuje a hraje squash v Anglii, konkrétně v St Albans, kousíček od Londýna. Na univerzitě v Hertfordshire se stal bakalářem v oboru koučink a sportovní studie, v červnu ukončil magisterské studium Strenght & Conditioning na middlesex.

Jeho snem je připravovat fotbalový tým z Premier League. „Mám v plánu se dál vzdělávat, ale momentálně si užívám trénink a život profesionálního hráče,“ dodal Uherka, který hraje za tým Viktorie Brno.

Novou sezonu rozjel skvěle – postupem do semifinále na turnaji Kuala Lumpur, když porazil Addeeneh Idrakieho. „Byla to bitva ve velkém horku a dusnu. Míček v těchto podmínkách skáče trochu více,“ popisoval Uherka těžkosti v Malajsii, kde je squash velice populární.

Mužský a ženský tým patří k nejlepším na světě, ještě lépe jsou na tom v juniorech. „Například bývalá světová jednička Nicol David je v Malajsii superstar, lidé ji tu mají rádi a na ulicích ji každý pozná,“ dodal Uherka, třetí nejlepší Čech na žebříčku PSA.  

A Malajsie dokonce ví také o českém squashi. „Překvapilo mě hlavně to, že několik lidí ví, kde se Česká republika zhruba nachází,“ doplnil Uherka, kterému 15. září začíná turnaj v Sydney.

V letošním roce se už český squashista do finále turnaje PSA dostal. V červnu v Kyjevě však nakonec musel zápas skrečovat po dvou setech proti Italovi Stephanovi Galifimu. Uherka si totiž natáhl zadní stehenní sval. O další možnosti bude bojovat teď v Austrálii a v Malajsii.

„Byla by to pro mě senzace, kdybych získal první titul,“ doplnil Uherka, kterého od letošní sezony sponzoruje společnost HEAD.

Témata:  Ondřej Uherka
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud