14. května 2018 • 11:35

Prague Lions skončili v Hamburku dvanáctí, průběžně drží místo v Top 10

Autor: iSport.cz, ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Družstvo Prague Lions obsadilo v pátém kole prestižní parkurové série Global Champions League, které se uskutečnilo v Hamburku, dvanácté místo. Od TOP 10 je dělily jen tři body za překročení času. V průběžném pořadí týmů jsou Prague Lions aktuálně osmí.



Dvanáctí byli Pražští lvi již po čtvrteční úvodní část této dvoukolové soutěže. Německý jezdec Holger Wulschner inkasoval s koněm BSC Cha Cha Cha jen jeden trestný bod za čas a Anna Kellnerová v sedle hřebce Giljandra van den Bosrand přidala 5 bodů za jednu chybu v kombinaci s menší časovou penalizací, jež ostatně potkala i mnoho dalších dvojic.

Rozestupy byly mezi jednotlivými celky před sobotním vyvrcholením ligového klání minimální a bylo jasné, že každé sebemenší zaváhání může znamenat výrazný propad ve výsledkové listině.

Sestava Pražských lvů se pro sobotu obměnila. Holgera Wulschnera nahradil Gerco Schröder s koněm Glock´s London a Anna Kellnerová si vzala tentokrát Calcourta Falklunda, s nímž do kolbiště vstupovala před týmovým kolegou. Už to vypadalo, že se jí podaří překonat všechny překážky bez penalizace, ale v závěru přišla dvě shození.

První na úvodním skoku dvojkombinace (10A) a poté ještě na úplně poslední překážce kurzu s číslem 12. K osmi bodům přibyl ještě jeden za čas a na týmovém kontě svítilo před startem Gerca Schrödera číslo 15. Nizozemec Schröder opět dokázal, že se s rolí finišmana vypořádává velmi dobře a s Glock´s Londonem dojel s nulou na bodovém kontě. V konečných součtech zůstali Prague Lions dvanáctí a do žebříčku si připsali 10 bodů. Celkem jich mají 71, což aktuálně stačí na osmé místo průběžného pořadí.

Tři celky na páté až sedmé pozici mají 73 bodů. Pod pódiovými příčkami jsou Shanghai Swans se 77 body. Ti ovšem v Hamburku na pódiu nechyběli, neboť vybojovali bronzové medaile.

Před nimi skončili v pátém závodu GCL jezdci Valkenswaard United, čímž stáhli náskok vedoucího celku London Knights na osmibodový rozdíl. Londýnští rytíři předvedli na hamburském kolbišti pátý nejlepší výsledek, ale jejich vedoucí pozice zatím ohrožena nebyla. Momentálně mají 109 bodů.

Prvenství v Hamburku patřilo týmu St. Tropez Pirates, za nějž startovali Němka Laura Klaphakeová a Belgičan Pieter Devos. Ten předvedl ve čtvrtek s Claire Z i v sobotu s Apartem precizní výkon, a i když Laura Klaphakeová v sobotu s Catch me if you can přece jenom jednou inkasovala, 4 trestné body jim na prvenství stačilo. T

ři další týmy sice měli také jenom jednu chybu, ale v jejich neprospěch hovořila větší či menší penalizace za čas, resp. součty časů z jednotlivých jízd. St Tropez Pirates se díky zisku 20 bodů katapultovali z průběžného 11. místa na 3. příčku po pěti závodech okruhu Global Champions.

Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.

Global Champions League - pořadí po 5. závodě:  1. London Knights 109, 2. Valkenswaard United 101, 3. St. Tropez Pirates 82, 4. Shanghai Swans 77, 5. Rome Gladiators 73, 6. Berlin Eagles 73, 7. Doha Fursan Qatar 73, 8. Prague Lions 71, 9. Miami Celtics 65, 10. Scandinavian Vikings 65, 11. Montreal Diamonds 65, 12. Paris Panters 62, 13. Madrid in Motion 61, 14. Monaco Aces 60, 15. New York Empire 53, 16. Chantily Pegasus 42, 17. Cannes Stars 42, 18. Hamburg Giants 29. 19. Cascais Charms 22.

Longines Global Champions Super Grand Prix v rámci Prague PlayOffs 2018 - kvalifikovaní jezdci - Mexico City: Scott Brash (V. Brit.), Miami Beach: Edwina Topsová-Alexanderová (Aust.), Šanghaj: Gregory Wathelet (Belg.), Madrid: Ben Maher (V. Br.), Hamburk: Harrie Smolders (Hol.)

Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se uskuteční v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.

Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz.

Odkaz na stránku on-line předprodeje najdete na adrese www.pragueplayoffs.com.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud